Άρχισαν τα όργανα…

Δρομολογείται το mall του ΟΣΕ στον Πειραιά

Τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας δρομολογεί ο ΟΣΕ στον Πειραιά, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του.

Το σχέδιο προβλέπει ένα πενταώροφο ή εξαώροφο κτίριο συνολικής έκτασης 40.000 τ.μ. και πάνω, που στο ισόγειό του θα στεγάζεται ο νέος σταθμός του ΟΣΕ και του προαστιακού και από πάνω θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής, εστίασης και εμπορικά καταστήματα, πέραν των γραφείων. Ο χώρος είναι το οικόπεδο των 15 στρ. όπου βρίσκεται ο τερματικός σιδηροδρομικός σταθμός του Πειραιά και ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, κινείται διαδικασία αλλαγής του συντελεστή δόμησης για τα κτίρια του ΟΣΕ, ώστε να βελτιωθεί η ανταποδοτικότητά τους και η αναβολή στη δρομολόγηση των διαδικασιών συνδέονται κατά πληροφορίες με την αλλαγή στο συντελεστή από τα συναρμόδια υπουργεία.

Η επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ σε συνδυασμό με την ταχύτερη προώθηση πώλησης πακέτων από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΠΑ, φαίνεται να αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδιασμού από το υπ. Οικονομίας για να αντιμετωπισθούν οι πιέσεις της Κομισιόν για συγκράτηση των ελλειμμάτων και η ραγδαία διεύρυνση του δημόσιου χρέους.

Πηγή: www.tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *