Αλληλεγγύη σε εργαζόμενους στον Πολιτιστικό Οργανισμό…

Παρόλο τον ορυμαγδό των τελευταίων ημερών, με συγκλονιστικές πορείες και χιλιάδες κόσμου στο δρόμο, την ενεργότατη συμμετοχή όλων των μελών και φίλων της “απόδρασης” σε αυτές αλλά και τη σύλληψη του μέλους μας Μανωλη Συγγελάκη, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά και να παρεμβαίνουμε και σε όσα συμβαίνουν στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου.

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση πέντε καθηγητών του Οργανισμού οι οποίοι διεκδικούν την πλήρη απασχόλησή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Μέχρι στιγμής υπόκεινται, από λάθος(;) της προηγούμενης διοίκησης, στο καθεστώς των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου με μειωμένο ωράριο. Παρόλο που έχουν δικαιωθεί από το Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγαν, ο Δήμος επιμένοντας μέχρι πρόσφατα στην εξάντληση όλων των ένδικων μέσων έχει ασκήσει έφεση. Με αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό ναι μεν να εργάζονται πολλές ώρες ο καθένας/καθεμιά να πληρώνονται όμως μόνο για τις ελάχιστες ώρες που προκύπτουν από τις συμβάσεις τους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο ο επικεφαλής της “ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ” Παναγιώτης Τερζόγλου έθεσε το ζήτημα και από την πλευρά μας και επέμεινε να προχωρήσει ο Δήμος σε τακτοποίηση της υπόθεσης. Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να λύσει τη χρόνια ταλαιπωρία των καθηγητών του Πολιτιστικού και να άρει την αδικία που έχει γίνει εις βάρος τους, καταθέτοντας στον ΑΣΕΠ βεβαίωση ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι απασχολούνταν όντως με πλήρες ωράριο.

Ο Δήμαρχος δήλωσε στον επικεφαλής της “ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ” ότι θα ενεργήσει άμεσα προς όφελος των εργαζομένων του.
Εμείς περιμένουμε και θα επανέλθουμε με αναλυτική ενημέρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *