ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αγανακτισμένοι κάτοικοι του δήμου μας, διέκοψαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 15/11/2011, διαμαρτυρόμενοι (δικαίως) για την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου, ζητώντας παράλληλα από τους δημοτικούς συμβούλους να αποχωρήσουν. Τη στιγμή της διακοπής είχε συζητηθεί μόνο ένα θέμα που αφορούσε τη διακοπή ρεύματος σε οικογένεια που αδυνατούσε να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ. Για το θέμα αυτό πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες για τη  επανασύνδεση του και η πληρωμή του λογαριασμού να γίνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Η παρέμβαση των κατοίκων αφορούσε την απαράδεκτη ανακοίνωση του Δημάρχου στην  οποία χαρακτήριζε φοροφυγάδες όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι και κατ΄αυτόν έχουν την δυνατότητα και την εξίσου απαράδεκτη πρόταση του να χορηγηθούν δάνεια προκειμένου να πληρωθεί το χαράτσι.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δεν αποχώρησε αμέσως από την αίθουσα έχοντας ως στόχο να καταθέσει τα εξής:

1.- Να αποσύρει ο Δήμαρχος την ανακοίνωση του και την πρόταση για το χαρατσοδάνειο.

2.- Να γίνει λαϊκή συνέλευση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα αυτό με τους κατοίκους.

3.- Το παρακάτω κείμενο με προτάσεις για την αντιμετώπιση της επιβολής του χαρατσιού.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Το «ειδικό τέλος ακινήτων» είναι ένα ακόμη χαράτσι που εκβιαστικά εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Θεσπίστηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου στα πλαίσια της ληστρικής πολιτικής που ακολούθησε σε συνεργασία με την τρόικα και όταν αυτή κατέρρευσε κάτω από το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων, υιοθετήθηκε από τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ και τραπεζιτών που τη διαδέχτηκε πραξικοπηματικά.

Το χαράτσι δεν θεσπίστηκε για να δώσει λύση σε κάποιο εθνικό πρόβλημα αλλά για να μειώσει ακόμη περισσότερο το οικογενειακό εισόδημα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα μεγάλα εισοδήματα. Έρχεται σε μια περίοδο που όσοι εργάζονται έχουν υποστεί μείωση 40% των αποδοχών τους και οικονομικά είναι δυσβάσταχτο αφού αφορά ακόμη και στις πρώτες κατοικίες.

Είναι ένα ληστρικό μέτρο που καταδικάστηκε από όλο τον ελληνικό λαό στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του που ανάγκασαν σε παραίτηση την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ένα μέτρο καταδικασμένο ομόφωνα από το λαό κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσπαθεί να το επιβάλλει. Οι δήμοι πρέπει να παίξουν το ρόλο τους στο πλευρό των πληττόμενων δημοτών, αντιστεκόμενοι σε τέτοιου είδους μέτρα και όχι να είναι απλοί διεκπεραιωτές τέτοιων αντιλαϊκών πολιτικών.

Προτείνουμε:

1.- Κανείς να μην πληρώσει το χαράτσι. Όσοι το πλήρωσαν εκβιαζόμενοι να τους επιστραφεί  άμεσα.

2.- Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, αφού πληρώσουν μόνο το ρεύμα, υπογράφουν μια εξουσιοδότηση προς τον δήμαρχο ή τον νόμιμο εκπρόσωπο του , ώστε να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς την ΔΕΗ , ώστε να μην κοπεί το ρεύμα αυτών των ανθρώπων.

3.- Εάν παρόλα αυτά η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα κάποιου πολίτη, τότε ασκούνται ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και παράλληλα το ρεύμα επανασυνδέεται, από ειδικά συνεργεία του Δήμου και εθελοντές ηλεκτρολόγους σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 15/11/2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *