Δήλωση συμπαράστασης της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον δήμαρχο Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη

arbanitis_211.jpg 

Το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό εκτός από αίτημα των χιλιάδων ανθρώπων της περιοχής είναι και αίτημα των εκατομμυρίων στοιβαγμένων στην τσιμεντένια ζούγκλα του λεκανοπέδιου.

Κανένα καζίνο, κανένα πολυτελές ξενοδοχείο, καμιά μαρίνα για τα κότερα των πλουσίων της γης, δεν θα μειώσει κι άλλο την αναπνοή μας.
Τα όνειρα των σεΐχηδων και των κυβερνώντων για Ελληνικό Λας Βέγκας του Κατάρ δεν μπορεί να περάσουν στην Αττική της περιβαλλοντολογικής υποβάθμισης.

Σαν να μην φτάνουν τα καμένα βουνά που περικλείουν το λεκανοπέδιο, το ελάχιστο αστικό πράσινο, ο βαριά τραυματισμένος Σαρωνικός κόλπος, οι ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι που χάνονται καθημερινά, θέλουν να μας στερήσουν και ό,τι απέμεινε: την προοπτική ενός μεγάλου Μητροπολιτικού Πάρκου με ελεύθερη πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα δώσει ό,τι δυνάμεις μπορεί να διαθέσει στο κίνημα για την αποτροπή αυτού του περιβαλλοντολογικού εγκλήματος.
Να επισημάνουμε ότι θα χρειαστούμε και εμείς την υποστήριξη των κινημάτων για τους ελεύθερους χώρους για την υπεράσπιση του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, του μεγαλύτερου πάρκου της δυτικής Αθήνας, από την αυθαιρεσία των δημάρχων της περιοχής, το σταδιακό ξεπούλημά του στα ιδιωτικά συμφέροντα (Carrefour, Ster Cinemas), τη λεηλασία του πάρκου από το Δήμο Ιλίου, την επαπειλουμένη αλλαγή του περιβαλλοντολογικού χαρακτήρα του πάρκου.

δημοτική κίνηση Αγ. Αναργύρων – Καματερού
“ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” η δύναμή μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *