Δημήτρης Δημάκος: Η αποχή ισοδυναμεί με αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης. Θα τους κάνουμε την χάρη;

 solidarity_logo_11.jpg

Παρέμβαση του Δημήτρη Δημάκου*, δημοτικού συμβούλου Καματερού και υπ. δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με τη δημοτική κίνηση “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – η δύναμη μας”

Αυτοδιοικητική ψήφος;

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε πολιτικά. Έσπασε πια η βιτρίνα των ΠΑΣΟΚικών – Νεο Δημοκρατικών δήθεν τοπικών παραγόντων που ουδεμία σχέση έχουν με τα κόμματά τους, αλλά και χρίσμα ζητάνε και τις πολιτικές των κομμάτων τους εφαρμόζουν στους δήμους.

Το μνημόνιο εφαρμόζεται ήδη επιβαρύνοντας αβάσταχτα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Κοινωνικά αγαθά (υγεία, ασφάλεια, παιδεία) ξεπουλιούνται, υποβαθμίζονται, κοστολογούνται. Εκαντοντάδες χιλιάδες μένουν ή θα μείνουν άνεργοι το επόμενο χρονικό διάστημα και θα ξαναπροσληφθούν ή με δουλικά μεροκάματα ή με 592 ευρώ το μήνα. Ο νέος πτυχιούχος ή μη βρίσκεται σε απόγνωση και όποια όνειρα έκανε για το μέλλον φαντάζουν πια μακρινό παρελθόν.

Σε τοπικό επίπεδο το μνημόνιο επηρεάζει άμεσα και την ίδια τη λειτουργία των δήμων περικόπτωντας έσοδα από τα ήδη πενιχρά. Αντί λοιπόν σήμερα να διεκδικούμε τους επί χρόνια ολόκληρα παρανόμως παρακρατηθέντες πόρους από την τοπική αυτοδιοίκηση (στα λόγια έμειναν οι όποιες δεσμεύσεις για αναγνώριση του ποσού και καταβολή του) παρακολουθούμε αδρανείς να φεύγει άλλο 1,5 δις. ευρώ την επόμενη τριετία απο τα ταμεία των δήμων. Με την εφαρμογή δε του “Καλλικράτη”, ανοίγει ο δρόμος για συγχωνεύσεις σε υπηρεσίες – σχολεία, συγχωνεύσεις που θα πλαισιωθούν απο μετατάξεις – απολύσεις και εν τέλει υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών αυτών.

Το Καματερό τώρα συγκεκριμένα αποτελεί ίσως το καλύτερο φιλέτο της Δυτικής Αθήνας. Με τους αρκετούς ακόμη μεγάλους ελεύθερους χώρους, γυαλίζει το μάτι των μεγαλοκατασκευαστών που συντονισμένα οδηγούν σε αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων. Εκεί που κάποτε θα γινόταν πλατεία ή παιδική χαρά ή αθλητικό κέντρο ή παιδικός σταθμός ή Κ.ΑΠ.Η βλέπουμε σήμερα μια ωραιότατη πολυκατοικία!.

Εαν δεν ολολοκληρωθεί άμεσα το σχέδιο πόλης και δεν γίνουν σε όλες τις γειτονιές οι πράξεις εφαρμογής, η πλειοψηφία των ελέυθερων αυτών χώρων θα χαθεί, και μαζί τους θα χαθεί και η ευκαιρία για μια ανθρώπινη πόλη.

Η δημιουργία νεων παιδικών σταθμών αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον δήμο Καματερού καθώς οι οικογένειες με δύο εργαζόμενους γονείς, αλλά και με ανύπαντρους ή ακόμα και ανασφάλιστους εργαζόμενους γονείς, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον αυτήν την ελάχιστη υποστήριξη απο τον δήμο.

Έργα υποδομών, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αντιπλημμυρική προστασία πρέπει επίσης να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Η εξασφάλιση τέλος του δημόσιου και περιβαλλοντικού χαρακτήρα του πάρκου Αντώνης Τρίτσης με ελεύθερη πρόσβαση για όλους  είναι αδιαπραγμάτευτη. Όποιοι επιχειρούν την εμπορευματοποίηση και την καταπάτηση τμημάτων του θα μας βρουν άπεναντί τους.

Ο κατάλογος των διεκδικήσεων μεγάλος. Τα προβλήματα πολλά και στις περισότερες των περιπτώσεων ξεπερνούν το δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων – Καματερού. Υπάρχουν όμως σε κάθε περίπτωση οι θύτες και τα θύματα. Οι δημιουργοί αυτής της κατάστασης είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, και θύματα όλοι εμείς ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Ηρθε όμως η ώρα να αντισταθούμε

Στις 7 Νοέμβρη στηρίζουμε – ψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο της “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – η δύναμη μας”, γι’ αυτό που ακριβώς που λέει και το όνομα της κίνησης.
Μόνο αλληλέγγυοι θα μπορέσουμε να αντέξουμε, μόνο αλληλεγγύη μπορούμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη της αντίστασης στη λαίλαπα αυτών των μεταρυθμίσεων. Η αποχή ισοδυναμεί με αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης. Θα τους κάνουμε τη χάρη; OXI.

Με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μέσα και έξω απο το δημοτικό συμβούλιο πρεπει να παλέψουμε για ανατροπή της σημερινής κατάστασης και να διεκδικήσουμε την ύπαρξή μας, το μέλλον μας, την ίδια μας τη ζωή.

*Ο Δημήτρης Δημάκος ήταν επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Έξοδος Καματερού που στις δημοτικές εκλογές  του 2006 στο Δήμο Καματερού έλαβε 1046 ψήφους και ποσστό 8,79 %.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *