ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Την Τετάρτη 26/5 συγκλήθηκε το Δ.Σ. των βρεφονηπιακών σταθμών και δύο θέματα τράβηξαν την προσοχή μας.
Το πρώτο είναι η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού και τη μεταφορά των παιδιών και του προσωπικού στον 3ο και 4ο σταθμό με πρόσχημα την παλαιότητα του κτιρίου αλλά με ουσιαστική και ομολογημένη αιτία τη μείωση των εξόδων.

Αυτή την περίοδο που οι πολίτες πιέζονται αφόρητα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και επειδή η δωρεάν παιδεία για όλους είναι βασικό συστατικό επιβίωσης πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν θα πρέπει να κλείνουν υποδομές αλλά αντίθετα να ενδυναμώνονται τόσο με νέα κτίρια όσο και με προσωπικό. Πιστεύουμε ότι η παιδεία δεν θα πρέπει να λειτουργεί βάσει της λογικής εσόδων – εξόδων και αν ο πρόεδρος κ. Καρακώστας πιστεύει, ότι για παράδειγμα, ο 4ος Βρεφονηπιακός σταθμός έχει χώρο, βάσει των προδιαγραφών του, τότε θα πρέπει άμεσα να προκηρύξει νέες θέσεις εργασίας ώστε να δημιουργηθούν νέα τμήματα και να εξυπηρετηθούν περισσότερες οικογένειες.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την εγγραφή δύο παιδιών αφγανικής καταγωγής 3 και 4 ετών αντίστοιχα, μετά από αίτημα της κοινωνικής λειτουργού από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με αναφορές για ελλιπή σίτισή τους και κακές συνθήκες διαβίωσης. Θα περιμέναμε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της κοινωνικής υπηρεσίας. Μας εξέπληξε άσχημα η απόφαση που πάρθηκε με αρκετή δυσκολία μια και υπήρξαν ακόμα και μισόλογα που αμφισβητούσαν το κατά πόσο τα παιδιά μπορούσαν να ενταχθούν στο σταθμό. Τελικά αποφασίστηκε να εγγραφούν τα παιδιά από τον Ιούλιο με τη δικαιολογία ότι την περίοδο εκείνη μειώνεται ο αριθμός των παιδιών.

Υ.Γ. Αλήθεια πότε θα αποφασιστεί η κατάργηση των τροφείων; Πληροφορηθήκαμε ότι μετά το Δήμο Ελληνικού και το Δήμο Βύρωνα, και ο Δήμος Ελευσίνας προχώρησε στην κατάργησή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *