ΕΟΠΥΥ: Ψήφισμα για την διάσωσή του: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ

Απορρίφθηκε το ψήφισμα υπεράσπισης της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους και όλες,

που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της 12ης Μαρτίου η δημοτική μας κίνηση.

Συγκεκριμένα καταψήφισαν:

Ενωτική Πορεία του κυρίου Δανάκου, διότι λέει η διαδικασία ψηφίσματος δεν αρμόζει στο θέμα

Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ, διότι το ζήτημα λεει δεν είναι να σώσουμε τον ΕΟΠΥΥ, αλλά η πάλη για τον σοσιαλισμό

-η κα. Ζαλακούδη, ο κ.Μαρίνης και ο κ.Μαξούρας, διότι τους θίξαμε το ΠΑΣΟΚ  

 

* Ο δε κ.Σαράντης στην συνέχεια δήλωσε ότι “είχε κι ένα δικό του ψήφισμα που ίσως τους κάλυπτε όλους”, αλλά δεν το κατέθεσε για να τιμωρήσει την παράταξή μας, αφού μέλος του ακρωατηρίου που πρόσκειται στην παράταξή μας “μειδίασε”.

Είναι γνωστή η τακτική σας κύριε Σαράντη με τα ψηφίσματα. Όποτε κάποια άλλη παράταξη καταθέτει ψήφισμα τρέχετε για να προλάβετε να καταθέσετε -κόντρα ψήφισμα- δικό σας, μην τυχόν και σας πάρουμε την δόξα. Η τακτική είναι γνωστή. Και πάντα θα προκαλέι μειδιάματα.

Να ξέρετε μονάχα ότι δεν τιμωρείσατε κανέναν άλλον πέρα από την ίδια την κοινωνία η οποία δεινοπαθεί και θα σας ήθελε κοντά της.

Το ψήφισμα θα επαναφέρει η παράταξή μας τακτικά πλέον, στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Βέβαια θα χαιρόμασταν να το θέσετε από μόνοι σας στην επόμενη ημερήσια διάταξη, θεωρώντας ότι κατανοείτε την σοβαρότητά του.

Ελπίζουμε να είναι πιο ώριμη η κατάσταση έως τότε.

 

Το ψήφισμα: 

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Λέμε όχι στην διάλυση του ΕΟΠΥΥ»

Υπερασπιζόμαστε την δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και όλες

 

Η μνημονιακή πολιτική που υλοποιεί η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζεται αφ’ ενός από την πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας με την υποχρηματοδότηση όλων των δομών υγείας και αφ’ ετέρου από την επιβάρυνση των ασφαλισμένων αναγκάζοντας τους καθημερινά να βάζουν το χέρι βαθειά στην τσέπη για να πληρώνουν να κλείνουν ραντεβού, να πληρώνουν συμμετοχή στις εξετάσεις, μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα, εισητήριο στα Νοσοκομεία και συμμετοχή στη νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές.

Η δημόσια υγεία βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Παρόλα αυτά, άμεσα η τρικομματική κυβέρνηση σχεδιάζει, το κλείσιμο δεκάδων Νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και το γειτονικό μας νοσοκομείο Πατησίων. Δεν αρκούνται όμως σ’ αυτό. Θέλον να βάλουν χέρι και έχουν έτοιμο το πακέτο για:

1.    Κλείσιμο του 90% των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ (πρώην Ιατρεία ΙΚΑ)!

2.    Απολύσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ!

Μεταξύ αυτών, σε πρώτη φάση τα ΙΚΑ Αγίου Φανουρίου, Ζεφυρίου και Ανάκασας. Αργότερα, της Πετρούπολης, των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού. Αδiαφορούν για τις συνέπειες στην κοινωνία και για το κόστος που θα επιβαρύνει τον καθένα και την καθεμία, αναγκάζοντάς τον/την για το παραμικρό να τρέχει σε Ιδιωτικά Ιατρεία.

Τα Μεγάλα Ιδιωτικά συμφέροντα τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας εν μέσω κρίσης τα κέρδη τους να αυξάνουν, ενώ ο κόσμος το μόνο που βλέπει να αυξάνει είναι η δυστυχία του (χαράτσια, μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ανεργία, κατακερματισμός εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, καταστολή).

Η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το καθολικό δικαίωμα μας στην υγεία. Οι κάθε λογής Πρετεντέρηδες και Καμπουράκηδες δεν πρόκειται να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας. Χρειάζεται η δική μας συμμετοχή, η διαμαρτυρία και ο συλλογικός αγώνας, μέσα από τα Σωματεία, τις Ενώσεις και τους Δήμους μας.

Απαιτούμε:

·         Διασφάλιση της λειτουργίας των σταθερών δομών του πρώην ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ, με πλήρη στελέχωση μόνιμου προσωπικού και επαναλειτουργία των εργαστηρίων, αφ’ ενός για να μην υπάρξει πλήρης ιδιωτικοποίηση με κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, αφ’ ετέρου να μην επιβαρύνεται με συμμετοχή στις εξετάσεις ο κάθε ασφαλισμένος και ασφαλισμένη.

·         Άμεση επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·         Ανακεφαλαιοποίηση των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων λόγο «κουρέματος»

Να μείνουμε ενωμένοι για να νικήσουμε!
Για να κερδίσουμε τη ζωή με αξιοπρέπεια που δικαιούμαστε!

*Το ψήφισμα καταθέτει προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγ.Αναργύρων-Καματερού η Δημοτική Κίνηση «αλληλεγγύη, η δύναμη μας»

 

 

One thought on “ΕΟΠΥΥ: Ψήφισμα για την διάσωσή του: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ

  • 14 Μαρτίου 2013, 08:33
    Permalink

    Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ μαζί μας, κατηγορηθήκαμε για τα παρακάτω:

    1.τσουβάλιασμα
    2.αλλοίωση λεγομένων

    Πρώτον να διευκρινήσουμε ότι ποτέ δεν τσουβαλιάσαμε την παράταξη του ΚΚΕ και την αντικαπιταλιστική-αντιϊμπεριαλιστική πολιτική απεγκλωβισμού των εργατών από τα δεσμά τους που ασκεί όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τις πολιτικές του μνημονίου, του νεοφιλελευθερισμού, τις καπιταλιστικές πολιτικές που ασκούν εδώ και καιρό, ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, οι παρατάξεις που στηρίζονταν και στηρίζονται στα κυβερνητικά κόμματα εξουσίας έως τώρα. Ούτε καν τότε, τον Δεκέμβρη του Αλέξη, για να πάμε και λίγο πίσω στο παρελθόν.

    Δεύτερον η άσκηση κριτικής, σάτυρας, ή και πολιτικής πίεσης εν μέσω ειρωνίας, δεν θεωρούμε ότι αλλοιώνει τα λεγόμενα του λέκτη. Παρόλα αυτά θα σημειώσουμε για να μην παρεξηγιόμαστε, και επειδή μας ζήτήθηκε, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε υπέρ ενός άλλου σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ που δεν θα καταδικάζει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους στο διηνεκές χωρίς φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη.
    Όπως μα δήλωσαν και από το τηλέφωνο το ΚΚΕ παλεύει για την εκγαθίδρυση του σοσιαλισμού μέσα από την καθημερινή σύνθετη πάλη κόντρα στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει δικαιώματα και κατακτήσεις.

    Παρόλα αυτά επιμένουμε εμείς ότι το ψήφισμα -σαν ένα μικρό κομμάτι μιας ασπίδας-, για την άμεση διασφάλιση των δομών και του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του συτήματος υγείας, του πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥ, με τις όποιες ατέλειες, κακοσχεδιασμούς και προβλήματα έχει ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ και φέρει ευθύνη ΚΑΙ η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *