Επιστολή της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στην σημερινή συνεδρίαση του Δημορτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων, η ΑΠΟΔΡΑΣΗ θα καταθέσει την παρακάτω επιστολή μαζί με σχέδια που περιέχουν την προτασή της για το έργο του Πραστιακού που γίνεται στην περιοχή του Πευκώνα, απέναντι από το 301 Ε.Β.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ (Δημοτική Παράταξη Αγίων Αναργύρων)

ΠΡΟΣ: 1.- Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Αγίων Αναργύρων

2.- Το Δήμαρχο των Αγίων Αναργύρων

3.- Τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αγίων Αναργύρων

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι,

η δημοτική μας παράταξη τόσο με τη σημερινή της μορφή όσο και με την προηγούμενη ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, είχε και έχει στον πρώτο στόχο της δράσης της, την ανάπτυξη του τρένου στην περιοχή μας, ανάπτυξη ισόρροπη με τον κοινωνικό ιστό και με τα περιβαλλοντικά δεδομένα της πόλης μας.

Από την πρώτη στιγμή, υιοθετήσαμε και προτείναμε σαν καλύτερη λύση την πλήρη υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου. Πρόταση που ενώ έγινε αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών, εν τούτοις δεν υιοθετήθηκε από τις κυβερνήσεις που υλοποιούν τη μερική υπογειοποίηση.

Προσπαθήσαμε να ενημερωθούμε πλήρως πριν τοποθετηθούμε για μια σειρά προβλήματα που δημιουργούνται. Ζητήσαμε βοήθεια από μηχανικούς και ειδικούς για το περιβάλλον. Ζητήσαμε το φάκελο των έργων από την ΕΡΓΟΣΕ και το Δήμο ( Αναφορά προς το Δήμο Αγ. Αναργύρων για τον Πευκώνα ) . Καταθέσαμε επίσης και ερώτηση – αίτηση (μέσω του ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή. Πρόσφατα παραλάβαμε από το Δήμαρχο κ. Σαράντη έναν ογκώδη φάκελο που όμως δεν περιείχε όλα τα στοιχεία που ζητήσαμε.

Το γεγονός ότι, μετά τόσες προσπάθειες δεν μας έχει δοθεί, η μελέτη σκοπιμότητας του νέου Σ.Σ. Αγίων Αναργύρων και η κυκλοφοριακή μελέτη, μας οδηγεί στο εύλογο νομίζουμε συμπέρασμα ότι αυτές δεν υπάρχουν. Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, καταλήξαμε στις παρακάτω θέσεις – προτάσεις τις οποίες καταθέτουμε τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στους Δημότες των Αγίων Αναργύρων.

1.- Ο Δήμος των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται ανάμεσα στο Σταθμό Λαρίσης και το ΣΚΑ περίπου σε ίδια απόσταση από αυτά. Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή πολύ κοντά στην πόλη μας βρίσκονται όλες οι δραστηριότητες του τρένου, μας δίνει την ευχέρεια να κατασκευάσουμε στην πόλη μας, ένα μικρό σταθμό που θα λειτουργεί μόνο ως στάση για τις γραμμές του Προαστιακού. Αυτό μας επιτρέπει και να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το τρένο και να μην επιβαρύνουμε την πόλη μας με μεγάλες υποδομές. Επίσης η μη ύπαρξη μεγάλων υποδομών, απαγορεύει την μελλοντική μεταφορά στην πόλη μας δραστηριοτήτων που δεν επιθυμούμε.

2.- Να καταργηθεί η 5η γραμμή η οποία δεν χρειάζεται στο Δήμο και σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μεϊμαράκη, το Υπουργείο δεν έχει ζητήσει την παραμονή της. Αυτό θα απελευθερώσει μεγαλύτερο χώρο κι έτσι θα επιτραπεί η μετακίνηση του Σταθμού προς τις Τρείς Γέφυρες και η κατασκευή του στο ύψος της σιδερένιας πεζογέφυρας. Θεωρούμε ότι η μεταφορά ή μη του Σταθμού έχει σχέση μόνο με το επιπλέον κόστος και δεν επηρεάζεται από καμία άλλη παράμετρο.

Παράλληλα να μεταφερθεί εκεί η είσοδος στο νέο Σταθμό και να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ στο σημείο αυτό.

3.- Να μην κατασκευαστούν τόσο μεγάλες αποβάθρες για τις υπεραστικές γραμμές αφού για λόγους οικονομίας και τήρησης δρομολογίων δεν είναι δυνατόν να κάνουν στάση υπεραστικά τρένα.

4.- Να μην κατασκευαστεί ο ανυψωμένος δρόμος πάνω από το Σταθμό προς τη Ψαρών, ο οποίος θα συνεχίσει να μεταφέρει κίνηση μέσα στο Δήμο ενώ ο στόχος μας πρέπει να είναι η κίνηση των αυτοκινήτων να είναι περιαστική.

5.- Να προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη (κατά προτίμηση από το Πολυτεχνείο) που θα συμπεριλαμβάνει τις σημερινές ανάγκες και τα νέα έργα.

6.- Να μην κοπεί κανένα απολύτως δέντρο στον μικρό πευκώνα.

7.- Οποιοσδήποτε χώρος απελευθερώνεται από τον ΟΣΕ (παλιά γραμμή Πελοποννήσου, παλιός Σταθμός, Αμαξοστάσιο, χώρος κοντέϊνερ) να καταλαμβάνεται από το Δήμο και να δεντροφυτεύεται.

Οι παραπάνω ελάσσονες προτάσεις μας, πιστεύουμε ότι, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και λήψης αποφάσεων. Πρέπει επίσης να αποφασιστεί με ποια μέτρα θα αποτρέψουμε την υλοποίηση έργων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε στο πλευρό του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2007
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ – ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *