Εργαζόμενοι στα προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Αγωνία για την ομηρία

apergia1.jpg 

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα, κάτω από το άσχημο κλίμα μιας νέας παράταση μέχρι το Δεκέμβριο του 2008, αλλά και τις πολύμηνες καθυστερήσεις δεδουλευμένων αφού ήδη δουλεύουν απλήρωτοι, αποφασίσαν 48ωρη απεργία για τις 13 και 14 Νοεμβρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αποτελεί την απαρχή για την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, καθώς οδηγεί τις προνοιακές δομές των Ο.Τ.Α. σε μαρασμό, τους εξυπηρετούμενους σε απόγνωση και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε απαξίωση και ανεργία.

apergia2.jpg

Τα προγράμματα αναφέρονται ως προγράμματα απασχολησιμότητας και ως προγράμματα προνοιακού χαρακτήρα. Την ώρα που η πολιτεία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της παρέχοντας Κοινωνικές Υπηρεσίες δημοσίου χαρακτήρα, επιδοτεί ιδιωτικές εταιρείες ώστε μελλοντικά να κυριαρχήσουν ως αποκλειστικοί πάροχοι Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Όσον αναφορά στο προσωπικό, οι απεργοί τονίζουν πως δεν προβλέπετε ρητά η υποχρέωση των αναδόχων να συνεχίσουν με το ήδη υπάρχον προσωπικό, (παρά μόνο για το μεταβατικό στάδιο έως την έγκριση των νέων προγραμμάτων) και από κει και πέρα απλώς συστήνεται ως σκόπιμο.

apergia3.jpg

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» προκειμένου να πετύχουν τη μόνιμη θεσμοθέτηση της εργασίας τους, τη παροχή κρατικής βοήθειας προς τους ηλικιωμένους προς τους ηλικιωμένους και ΑμΕΑ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ζητούν:

• Άμεση και οριστική λύση με θεσμική κατοχύρωση που θα εξασφαλίζει μόνιμα τη λειτουργία των δομών « Βοήθεια στο Σπίτι ». Οι συνεχείς παρατάσεις της λειτουργίας των προγραμμάτων δεν αποτελούν λύση.

• Μόνιμη, κρατική και δωρεάν «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

• Την Δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας στον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας κάθε δήμου ώστε να εξασφαλίζεται ο συντονισμός και ο εξορθολογισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών.

• Την θεσμική κατοχύρωση των προνοιακών δομών ως μόνιμων υπηρεσιών δημοσίου χαρακτήρα σε κάθε δήμο και την ταυτόχρονη ένταξη τους στις Διευθύνσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων.

• Τη δημιουργία μόνιμων δομών « Βοήθεια στο Σπίτι» με μόνιμη και 100% χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τους Δήμους.

• Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, όλων των προνοιακών δομών των ΟΤΑ.

• Μόνιμη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας για μόνιμη δουλειά από τους ήδη εργαζομένους στα προγράμματα οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εμπειρία και την προϋπηρεσία τους.

• Την μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

• Την θεσμοθέτηση Ενιαίου Πλαισίου Ελέγχου Αξιολόγησης και πιστοποίησης τόσο των Δομών όσος και των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Οι φωτογραφίες είναι από την σημερινή συγκέντρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *