Ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα γιά το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Αλέξης Τσίπρας
Βουλευτής Α’ Αθηνών

ΑΘΗΝΑ 22-1-2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την.κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί έναν από τους ελάχιστους ανοιχτούς χώρους πρασίνου και μια από τις τελευταίες νησίδες άγριας ζωής στο λεκανοπέδιο, καθώς στην έκταση των 1100 στρεμμάτων του φιλοξενούνται 170 είδη πουλιών. Το πάρκο, αποτελεί συν τοις άλλοις μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής για ολόκληρη τη Δυτική και Βορειοδυτική Αθήνα και τους γειτονικούς Δήμους από όπου δέχεται καθημερινά επισκέπτες (Αθηναίων, Αγ.Αναργύρων, Ίλιον, Καματερό, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Αχαρνές, Πετρούπολη, Περιστέρι, Αγάλεω).
Παράλληλα πραγματοποιούνται εκεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από την ορνιθολογική εταιρεία για σχολεία όλου του λεκανοπεδίου.
Η λειτουργία του, εδώ και δώδεκα χρόνια, είναι ανατεθειμένη στον Οργανισμό Διοίκησης και Διαχείρισης του πάρκου, δηλαδή σε ΝΠΔΔ του οποίου το ΔΣ διορίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Εδώ και κάποιους μήνες, το πάρκο έχει μείνει χωρίς πόρους για την κάλυψη έστω στοιχειωδών λειτουργικών εξόδων και χωρίς προσωπικό (5 εργαζόμενοι για 1100στρ, απλήρωτοι εδώ και μήνες). Το αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζει σήμερα εικόνα εγκατάλειψης, και να κινδυνεύει να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Από την περασμένη Τετάρτη 20-01-2010, η ΔΕΗ, απλήρωτη για καιρό, έκοψε το ρεύμα, γεγονός που προκαλεί ζητήματα στοιχειώδους λειτουργίας. Το κυριότερο όμως είναι ότι από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές τον περασμένο Οκτώβρη, οπότε και παύθηκε το προηγούμενο ΔΣ, το πάρκο έχει μείνει ακέφαλο, καθώς το ΥΠΕΚΑ δεν έχει ορίσει νέο ΔΣ.

Ερωτάται η Υπουργός:

1. Πότε πρόκειται να διορισθεί νέο ΔΣ του φορέα διαχείρισης του πάρκου από το ΥΠΕΚΑ;
2. Τι πρωτοβουλίες πρόκειται να πάρει το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για την πάγια κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και επειγουσών αναγκών του πάρκου;
3. Τι σκοπεύει να πράξει άμεσα για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης του πάρκου από τη ΔΕΗ;

One thought on “Ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα γιά το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

  • 28 Ιανουαρίου 2010, 08:28
    Permalink

    οφείλουμε να σας αναγνωρίσουμε ότι
    ενεργοποιείτε δυνάμεις .Μπραβο και ειμαστε μαζί σας !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *