Μετανάστες στην πόλη μας: στους Αγ. Αναργύρους ζουν 400-470 Πακιστανοί…

Συνέντευξη στην ΑΠΟΔΡΑΣΗ, του εκπροσώπου της Πακιστανικής κοινότητας στο Δήμο Αγ. Αναργύρων Τζαβέντ Ασλάμ, από τον Τάσο Θεοδωρακόπουλο και τον Αλέκο Λύτρα.

tsabent.jpg

…Το ξέρετε ότι όταν φτιάχνουμε τα χαρτιά μας περιμενουμε ακόμα και 24 ώρες απ’ έξω, όρθιοι, χωρίς νερό σαν τα ζωά; Ο κάθε αστυνομικός μπορεί να χτυπήσει όποτε και όποιον θέλει.
Να πει «εσύ παίρνεις άδεια, εσύ όχι». Μπορεί να περάσει κι ένας χρόνος και οι άνθρωποι να περιμενουν άδικα γι’ αυτά τα χαρτιά. Ζητάμε αυτή η διαδικασία να γίνεται καθημερινά στους δήμους…

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Πακιστανικής Κοινότητας ανέδειξαν ως  εκπρόσωπο της Πακιστανικής κοινότητας τον κ. Τζαβέντ Ασλάμ, έναν άνθρωπο με διάθεση να δουλέψει για το καλό των ομοεθνών του, που διαθέτει ευρύτητα πνεύματος και οξυδέρκεια που θα βοηθήσουν στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Ο κ. Τζαβέντ Ασλάμ μίλησε στην ΑΠΟΔΡΑΣΗ, και σήμερα σας  παρουσιάζουμε και ηλεκτρονικά την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε μαζί του.

Για το “ταξίδι της μετανάστευσης” και την προσπάθεια νομιμοποίησης, για την ζωή των Πακιστανών στους Αγίους Αναργύρους, για την προσπάθεια συνένωσης οικογενειών και την εκπαίδευση των παιδιών για την θρησκευτική λατρεία και για την προσπάθεια συνύπαρξης και πολλά άλλα. Ο Τσαβέντ στέλνει και ένα μήνυμα στους πολίτες των Αγ. Αναργύρων:

… [Είμαστε στη χώρα σας και μας φιλοξενείτε και μας αγαπάτε και αυτό μας δίνει δύναμη. Θέλουμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να μορφωθούμε και να δυναμώσουμε για το κοινό καλό. Αυτή η χώρα που 2.500 χρόνια τώρα δίνει φως μπορούμε όλοι μαζί να την κάνουμε παράδειγμα. Και να συνεχίσει να δίνει και σήμερα φως στον κόσμο. Οσο αισθανόμαστε ότι μας βοηθάν να δυναμώσουμε τόσο περισσότερο αισθανόμαστε ότι είμαστε απ’ αυτή τη χώρα και θέλουμε να τη βοηθήσουμε να πάει πιο ψηλά. Θέλουμε ο Δήμος να πάει πιο ψηλά και να είναι παράδειγμα για όλους τους άλλους δήμους. Και όλοι μαζί να φτιάξουμε έναν παραδειγματικό Δήμο]…

Διαβάστε όλη την συνέντευξη εδώ

tsabent1.jpg

Η φωτογραφία είναι από το Πάρκο Α. Τρίτσης. Πακιστανοί παίζουν (όπως άλλωστε και στον Πευκώνα) το παραδοσιακό τους παιχνίδι το κρίκετ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *