Ορκομωσία νέου εκπροσώπου της κίνησής μας στο δημοτικό συμβούλιο

Στις 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο του δημάρχου κ.Σαράντη, η πολιτική ορκομωσία του νέου εκπροσώπου της δημοτικής μας κίνησης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας. Ο Γιάννης Γκολφινόπουλος αντικατέστησε τον έως τώρα επικεφαλή και δημοτικό σύμβουλο, Παναγιώτη Τερζόγλου, στα πλαίσια της “εναλλαγής” που έχουμε κατακτήσει στις δομές και τις διαδικασίες μας ως δημοτική κίνηση. Παρατίθεται η ορκομωσία-πολιτική δήλωσή του:

Ορκωμοσία και πολιτική δήλωση δημοτικού συμβούλου, εκλεγμένου με την δημοτική παράταξη «Αλληλεγγύη», στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κ. Γκολφινόπουλου Ιωάννη.

 

«Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους, να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου και να αγωνίζομαι για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών.

Δηλώνω ωστόσο ότι δεν δεσμεύομαι και δεν υπακούω στους αντισυνταγματικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους του Μνημονίου Κυβέρνησης – “Τρόικας”.

Επίσης, ότι θα καταβάλω ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε συγκεκριμένες ρυθμίσεις του Συντάγματος που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στην αυτοδιοίκηση (αρ. 102, παρ. 5), στην προστασία του περιβάλλοντος (αρ. 24, παρ. 1), στην παιδεία (αρ. 16, παρ. 4, 5), στο δικαίωμα στην εργασία (αρ. 22, παρ. 1, 2), στην κοινωνική πολιτική (αρ. 21, παρ. 3, 5, 6) και στα δικαιώματα όλων χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων (αρ. 5, παρ. 2), να τηρηθούν στο ακέραιο.»

 

Επισημαίνεται ότι, η επιλογή του «πολιτικού» τυπικού της ορκωμοσίας, δεν συνιστά έκφραση θρησκευτικής πεποίθησης ή μη, αλλά εκδήλωση του αιτήματος για την ανάγκη πλήρους και σαφούς διαχωρισμού της κοσμικής δημοκρατικής λειτουργίας της Πολιτείας από την πνευματική θρησκευτική λειτουργία της Εκκλησίας.

  

Ο εκπρόσωπος της «Αλληλεγγύης» στο Δημοτικό Συμβούλιο,

 Γκολφινόπουλος Ιωάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *