“Παραποίηση” και “παραίτηση”

Με την ανάγνωση των δυο πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου από το blog της Δημοτικής Αναγέννησης η παραποίηση είναι προφανής.
Η δικαιολογία περί λάθους, δεν ευσταθεί καθώς οι ημερομηνίες είναι εξαιρετικά περίεργες για να μπορούμε να δεχτούμε αυτή την θεωρία. Το πρώτο πρακτικό (απόφαση ομόφωνη) συντάχθηκε στις 19/9/2008, το δε δεύτερο (το σωστό πρακτικό, κατά πλειοψηφία) στις 10/10/2008 και η αποκάλυψη έγινε στις 4/11/2008.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι δυνατό να μην κατάλαβε ή να αμέλησε ή ακόμα και να αποσιώπησε για τόσο καιρό ένα τέτοιο θεσμικό ολίσθημα. Πως δικαιολογείται, επίσης, το γεγονός, ότι επί μεγάλο χρονικό διάστημα η διοίκηση (δια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου) αρνείτο την ανταλλαγή φαξ με την ΕΡΓΟΣΕ;

Είναι σωστό πως η σχετική πλειοψηφία αρκούσε, είναι όμως γνωστό πως άλλο βάρος έχει μια ομόφωνη απόφαση κι άλλο μια ληφθείσα με πλειοψηφία. Πάντως ούτως ή άλλως μ’ αυτή την ενέργεια, η διοίκηση αλλοίωσε την ψήφο δημοτικών συμβούλων.

Όσον αφορά την παραίτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, το σχόλιό μας είναι ό,τι δεν πρόκειται για επιστολή παραίτησης. Σε τόσες παραγράφους δεν αναγράφεται ούτε μία φορά η λέξη «παραίτηση», είναι ενδεικτικό της προθέσεως του κ. Σπανού. Επιχειρείται απλά μια αναδίπλωση, περιβάλλεται το μανδύα της παραίτησης, αλλά, στην ουσία, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια επικοινωνιακή επιστολή που σκοπό έχει να προστατέψει το δήμαρχο και τίποτα περισσότερο.
Άλλωστε, όταν κρίνουμε πως πρέπει να παραιτηθούμε, και μάλιστα αναλαμβάνοντας με τόση παρρησία τις ευθύνες μας, εμμένουμε στην παραίτηση και δεν «θέτουμε στη κρίση» κανενός την αξιολόγηση του μεγέθους του λάθους μας.

Και ένα επιπλέον σχόλιο. Μετά από κυοφορία δύο χρόνων, “βγήκε στον αέρα” το site του Δήμου. Πρέπει κατά την γνώμη μας άμεσα, για την ενημέρωση των δημοτών αλλά και για τον δημόσιο έλεγχο, να προστεθούν στα θέματα του site οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *