Περί Αντικομμουνιστών και άλλων δαιμονίων.

 

workers-of-the-world-unite-500×386.jpg

 

           Η«Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» είναι δημοτική κίνηση που ενοχλεί και αρέσκεται σε αυτό. Χαλάει την πεπατημένη, ανοίγει ορίζοντες νέων προβληματισμών. Αντιμετωπίζει την υπάρχουσα δυσμενή κατάσταση με μια νέα δυναμική που ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.

            Η δημοτική μας παράταξη στηρίζεται από συνδημότες μας που τους ενώνουν κοινοί προβληματισμοί, ιδέες και όραμα για τον Δήμο Αγιών Αναργύρων – Καματερού. Από αυτόν τον κοινωνικό συνασπισμό δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Στηρίζεται στις απόψεις των “μελών” της, καθοδηγείται από τα κινήματα πόλης, οραματίζεται από όλους τους μη συμβιβασμένους συνδημότες μας ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης .χωρίς κομματικά “καπέλα”, όπως έχουν συνηθίσει άλλοι .

Κάποιοι έχουν επιλέξει την ταύτιση κομματικής ταυτότητας-δημοτικής παράταξης. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Και δεν το κάνουμε από επιλογή, όχι για κάλυψη. Στους κοινούς αγώνες που έρχονται θα πρέπει να χωράνε όλοι, να μην αποκλείεται κανείς.

            Η κομματική οργάνωση  Αγ. Αναργύρων – Καματερού του ΚΚΕ προέβει σε ασυνήθιστους χαρακτηρισμούς και καταγγελίες μέσω του 902gr και του Ριζοσπάστη εναντίον μας (προφανώς από τα “συριζικα” φαντάσματα που τους κυνηγάνε), με αφορμή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων-Καματερού της 18/4/2013. Κατανοούμε την αμηχανία τους όταν με ένα δημοτικό συμβούλο δυσκολεύουμε την διοίκηση του Δήμου περισσότερο από τη μείζονα αντιπολίτευση. Δεν θα αντιπαρατεθούμε σε καμία περίπτωση με την ”Λαϊκή Συσπείρωση” (έτσι συμμετείχε στις εκλογές και καταγράφεται στα δημοτικά συμβούλια). Άλλωστε είθισται να είμαστε εμείς αυτοί που τους καλούμε σε κοινούς αγώνες και δράσεις. Όπως καλέστηκαν και τον Δεκέμβρη που μας πέρασε, έτσι ώστε να οργανωνόταν από κοινού μια πρωτοβουλία για το πάρκο Τρίτση. Και φυσικά αρνήθηκαν πιστοί στην πολιτική απομόνωσης τους.

            Η δημοτική κίνηση «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» Αγίων Αναργύρων-Καματερού έχει αναλάβει πρωτοβουλίες γνωστοποίησης του προβλήματος του «Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Α.Τρίτσης». Πρεπει  να αναδειχτεί το πρόβλημα της διαχείρισης, της βιωσιμότητας και των χρήσεων του Πάρκου σε μείζονος σημασίας, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά και για όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Έχουμε πάγια διατυπώσει τις θέσεις συνοψίζοντας τες σε:

  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αποφυγή εμπορευματοποίησης και κατάτμησης των χώρων του.
  • Το Πάρκο πρέπει να παραμείνει στο θεσμικό πλαίσιο που βρίσκεται σήμερα, δηλαδή ΝΠΙΔ υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ με έμφαση στην εκπαιδευτική χρησιμότητά του για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και ως πόλος αναψυχής υψηλού πρασίνου έξω από εμπορικές λογικές ανταποδοτικού χαρακτήρα.
  • Το ΔΣ του Φορέα να αποτελείται αυστηρά από άτομα σχετικά με το αντικείμενο, οι Δήμοι να εκπροσωπούνται από 1 μέλος, να μετέχουν εκπρόσωποι από Επιτροπές κατοίκων.
  • Να αποδοθούν στο Πάρκο όλες οι καταπατημένες εκτάσεις.

Μάλιστα στο τελευταίο δελτίο τύπου μας (Ιανουάριος 2013) αναρωτηθήκαμε ευθέως για την αδιαφορία των ιθυνόντων:

“Μήπως προετοιμάζεται το έδαφος σε αυτούς που έχουν ήδη βάλει πόδι μέσα στο πάρκο; Και αναφερόμαστε είτε στον όμιλο Λάτση μέσω των δωρεών του, είτε στον όμιλο Κόκκαλη μέσω των Μ.Κ.Ο (Κέντρο της Γης) ,είτε οποιουδήποτε άλλου.”

           

            Ουδέποτε η «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» θα κάνει πίσω από τις γραμμές της, ούτε θα ζυγίσει την πολιτική κατάσταση για να αλλάξει τις θέσεις της. O χαραχτήρας του πάρκου είναι ξένος προς μεγάλου όγκου και τεράστιας όχλησης δραστηριότητες ασχέτως αν υπηρετούν ιδωτικα συμφέροντα ή υποστηρίζουν την πάλη των τάξεων και πολεμούν την αστική δημοκρατία. Στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» τέτοιου είδους εκδηλώσεις απλά ανοίγουν την κερκόπορτα στους καλοθελητές, δίνοντας μάλιστα το άλλοθι που ψάχνανε.

Επιτέλους ας το καταλάβουν κάποιοι: το οικοσύστημα του Πάρκου, διαταράσσεται το ίδιο με τα decibel των κλαρίνων και των ηλεκτρικών κιθάρων, είτε προέρχονται από εθνικοτοπικούς συλλόγους, είτε από πολιτικές νεολαίες, είτε από megaλλα κανάλια. Πως να το κάνουμε. Κάποια πράγματα δεν συνάδουν με τις χρήσεις πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης.

Δεν είναι θέμα αντικομουνιστικού μένους όπως τους βολεύει να το παρουσιάζουν , είναι θέμα  πραγματικότητας.

 

Το συντονιστικό της δημοτικής κίνησης

«Αλληλεγγύη, η δύναμή μας»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *