Ποιον προσπαθείτε να κοροϊδέψετε κ. Σαράντη;

Έπρεπε να φτάσουν μεσάνυχτα για να πληροφορηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας τη σχετική αλληλογραφία για τη συγχώνευση των σχολείων. Αφού ασκήθηκε πίεση τόσο από την «Αλληλεγγύη» όσο και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και με την παρουσία εκπαιδευτικών και γονέων, η Διοίκηση αποφάσισε στις 12 τα μεσάνυχτα και μετά από 6ωρης διάρκειας συνεδρίαση να πληροφορήσει για το σχετικό έγγραφο Διευθυντή (;) του Γραφείου Αβάθμιας Εκπαίδευσης που αποφασίζει τη συγχώνευση του 3ου με το 9ο  δημοτικό σχολείο.

Η απόφαση αυτή με την οποία συμφωνεί η Διοίκηση του Δήμου είναι ενταγμένη (σύμφωνα πάντα με το έγγραφο που μας διάβασε αλλά δεν μας έδωσε ο αρμόδιος Σύμβουλος. Γιατί άραγε;) στα πλαίσια του «Νέου Σχολείου» που εξήγγειλε η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την οποία αποδέχεται πλήρως η Διοίκηση του κ. Σαράντη, η Παιδεία είναι απλώς αριθμοί και ειδικά πρόσθεση. 6 τάξεις το ένα σχολείο, 6 τάξεις το άλλο … φτιάχνουμε ένα σχολείο με 12 και καθαρίσαμε!!! Ο αριθμός των παιδιών σε κάθε τμήμα, που πρέπει να μειώνεται αντί να αυξάνεται, οι υποδομές, το προσωπικό (διδακτικό και μη) κ.α. δεν έχουν τόση σημασία όση έχει το 6+6=12.

Στις προτάσεις που καταθέσαμε για την Παιδεία αποδεικνύουμε ότι η προοπτική της κυβέρνησης είναι το 2,75% του ΑΕΠ για την Παιδεία να το μειώσει όσο περισσότερο μπορεί. Το πρώτο βήμα είναι, οι συγχωνεύσεις κάποιων σχολείων που συστεγάζονται, πρόταση που φαντάζει αθώα αλλά δεν είναι. Είναι ο προπομπός της γενικότερης προσπάθειας κατάργησης σχολείων και μετατροπής των μαθητών σε αγέλες των 25 και 30.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 28/2 ένα από τα κρίσιμα θέματα ήταν η συγχώνευση των σχολικών επιτροπών σε Νομικό Πρόσωπο. Πανευτυχής ο κ. Σαράντης ανακοίνωσε στο σώμα ότι ευτυχώς το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία δημιουργείται συμβούλιο σχολικής κοινότητας ανά σχολική μονάδα, κι έτσι ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει. Όλα έχουν διευθετηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Παρέλειψε όμως ο κ. Σαράντης να πει στο σώμα τα υπόλοιπα που η υπ’ αριθμ. 8440 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, με ημερομηνία 24/2, καθορίζει. Φαίνεται ότι θεώρησε ασήμαντο τον προσδιορισμό των εσόδων των Σχολικών Επιτροπών εκτός από τις επιχορηγήσεις των Δήμων και από:

Α. προσόδους της σχολικής περιουσίας (ή αλλιώς έσοδα από ενοίκια. Τι και σε ποιον θα νοικιάζει το νέο νομικό πρόσωπο άραγε;)

Β. εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων (λέτε να ξεπουλήσουν θρανία και πίνακες ή κανένα εξοπλισμό χημείου της προκοπής ώστε να προμηθεύονται γραφική ύλη τα σχολεία μας;)

Δεν τολμήσατε κ. Σαράντη να μοιράσετε την εν λόγω εγκύκλιο στους δημοτικούς συμβούλους. Το γιατί είναι προφανές. Κερδίσατε ομολογουμένως λίγο χρόνο. Η πολιτική όμως αυτής της κυβέρνησης, που εσείς έχετε αναλάβει να διεκπεραιώσετε στο Δήμο, δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά της.

Εμείς στην «Αλληλεγγύη» ούτε επαγγελματικά στελέχη έχουμε ούτε επαγγελματίες πολιτικούς. Είμαστε όλοι και όλες κανονικοί άνθρωποι, με δουλειές ή κάρτα ανεργίας, με παιδιά, σκυλιά και λοιπές ασχολίες. Εχουμε όμως ένα κακό: δεν αφήνουμε τίποτα να περάσει χωρίς να το ψάξουμε… Μπορεί να αργούμε λιγάκι γιατί υπάρχουν κι άλλες προτεραιότητες που μας τραβάνε απ’ το μανίκι αλλά στο τέλος όλο και κάτι βρίσκουμε.

Και είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στον ενταφιασμό του μέλλοντος των παιδιών μας κάτω από τόνους χαρτιών και «διευκρινήσεων» που ανταλλάσσουν οι αρμόδιοι μεταξύ τους. Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να παρουσιάσει δημόσια το σύνολο του σχεδιασμού της και συνεπικουρούμενη από τις διοικήσεις των Δήμων, επιχειρεί να ολοκληρώσει τμηματικά το έγκλημά της. Οι περικοπές σε ουσιαστικές λειτουργίες διαδέχονται η μία την άλλη και το παρόν μας είναι, πλέον, ζοφερό. Αναλαμβάνουμε, παρά τις μικρές μας δυνάμεις, να ενημερώσουμε τόσο τους γονείς όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε όλοι και όλες μαζί να υπερασπιστούμε έμπρακτα και δυναμικά το μέλλον των παιδιών μας, για να μπορούμε αύριο να τα κοιτάζουμε στα μάτια χωρίς ντροπή. 

Δημοτική κίνηση Αγ. Αναργύρων – Καματερού «Αλληλεγγύη»

το πλήρες κείμενο της απόφασης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ 8440_24022011sxolikes-epitropes.doc

One thought on “Ποιον προσπαθείτε να κοροϊδέψετε κ. Σαράντη;

  • 3 Μαρτίου 2011, 04:56
    Permalink

    Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε η στάση του εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων κ. Πούλιου ο οποίος όταν πήρε το λόγο, δεν μετέφερε κάποια απόφαση ή θέση του Συλλόγου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί αλλά, προσπάθησε να εκλαϊκεύσει την κυβερνητική πολιτική των συγχωνεύσεων λέγοντας ότι αυτά γίνονται από παλιά. Εάν αυτό είναι και θέση του Συλλόγου τότε, η κυβέρνηση βρήκε τον καλύτερο σύμμαχο.

    Παναγιώτης Τερζόγλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *