Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου»

Τελικά οι αγώνες των εργαζομένων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» του δήμου μας φαίνεται πως θα έχουν αίσια κατάληξη.
Έπρεπε βέβαια να περάσουν από χίλια κύματα κι απ’ τα αδιανόητα εμπόδια που τους έβαζε η διοίκηση για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους που τους αναγνωρίστηκαν και δικαστικά.
Έτσι, την περασμένη Τρίτη, 29/6, το ΔΣ του Πολιτιστικού αποφάσισε ομόφωνα να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα που είχε ασκήσει εναντίον τους, με αποτέλεσμα, όταν ο νομικός σύμβουλος του δήμου αποφασίσει να το πράξει, ν’ ανοίξει ο δρόμος για την αναγνώριση και της πλήρους απασχόλησής τους.
Το ζήτημα όμως δεν έχει ακόμα τελειώσει.
Και τούτο γιατί η διοίκηση, για έναν ανεξήγητο λόγο, αντιδρά ακόμα προσπαθώντας να το καθυστερήσει. Έτσι, κι ενώ μόνη η απόφαση του ΔΣ αρκεί για την άμεση παραίτηση από τα ένδικα μέσα, η διοίκηση αποφάσισε να βάλει το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο για επικύρωση.
Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμα τέχνασμα, το οποίο αποκλειστικό σκοπό έχει την καθυστέρηση της διαδικασίας, μιας και η απόφαση ενός δημοτικού ΝΠΔΔ δεν χρήζει επικύρωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τα συμπεράσματα που μπορεί κάποιος να βγάλει από την υπόθεση αυτή είναι πολλαπλά. Τόσο για τη στάση του δήμου όσο και για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων απέναντι σε τέτοιες αντεργατικές και ανάλγητες πρακτικές.
Η νίκη των εργαζομένων του Πολιτιστικού, απέναντι στην επιμονή της διοίκησης, σε απειλές και απαράδεκτες πρακτικές, πρέπει ν’ αποτελέσει παράδειγμα οργανωμένης κινητοποίησης για την επίτευξη στόχων.
Όπως και να ‘χει, η ΑΠΟΔΡΑΣΗ αλλά και οι υπόλοιποι ενεργοί πολίτες, όπως μέχρι σήμερα έτσι και τώρα παρακολουθεί το θέμα από κοντά και θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων για ό,τι αυτοί χρειαστούν. Γιατί ο ρόλος μιας δημοτικής παράταξης, ο ρόλος μιας δημοτικής διοίκησης δεν είναι η βιτρίνα ή οι εξαγγελίες καλών προθέσεων. Είναι ο δύσκολος δρόμος του αγώνα, είναι οι έμπρακτες αποδείξεις στήριξης όλων των δημοτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *