ΤΕΛΙΚΑ … ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΠΟΣ;

ΤΕΛΙΚΑ … ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΠΟΣ;
ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;

Απαντώ ευθέως: ΟΧΙ!!! Και πάλι ΟΧΙ!!! Και πάντα ΟΧΙ!!!.

Εχθρός μας σήμερα, δεν είναι μόνο τα μέτρα της κυβέρνησης που ισοπέδωσαν τις εργατικές κατακτήσεις και εξαέρωσαν το εισόδημα των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων …δεν είναι μόνο το ξεθεμελίωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η κλοπή δεκάδων δις. € από τις εισφορές των ασφαλισμένων …δεν είναι μόνο το έλλειμμα δημοκρατίας που έχει αρχίσει να εμφανίζεται ακόμη και μέσα στη Βουλή …αλλά και, η εξαθλίωση των συνειδήσεων, η αλλοτρίωση, η αναζήτηση ατομικών λύσεων, ο φιλοτομαρισμός, η αποχή και η απουσία από δεκάδες πλευρές της ζωής και τέλος, η παράδοση της καθημερινότητας μας σε εργολάβους, ΜΜΕ και κάθε λογής τρωκτικά.

Ζούμε την πιο δύσκολη περίοδο, να πούμε από πότε; Από την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς, από τους Γερμανούς; Από πότε; Πότε υπήρξαμε ξανά τόσο υποδουλωμένοι, σε μια παρέα πολιτικών (Γιωργάκης και Σια), εργολάβων, καναλαρχών και των υπηρετών τους; Πότε ξανά υπήρξε τέτοια παράδοση των πάντων;

Σαν μια αρρώστια που δεν αφήνει κανένα κύτταρο άθικτο. Σαν την έκρηξη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι που δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Και, πότε άλλοτε ο κόσμος υπήρξε τόσο απαθής, όπως τώρα; Σαν να διοχετεύουν στον αέρα «αέριο απάθειας» και μας υπνωτίζουν. Λες και ρίχνουν στο νερό ηρεμιστικά για να μην αντιδρούμε. Το πρόβλημα τους είναι πως, ότι και να κάνουν, δεν μπορούν να μας κοιμίσουν ΟΛΟΥΣ για ΠΑΝΤΑ.

Πριν λίγες ημέρες μπήκαν οι τελευταίες πινελιές στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και ήδη άρχισαν να ανακοινώνονται υποψηφιότητες για τις εκλογές του Νοέμβρη. Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει και με αυτό το θεσμό της Δημοκρατίας, με τις λιγότερες γι αυτήν απώλειες, ενώ η αντιπολίτευση θέλει να δώσει τα δικά της μηνύματα. Το σίγουρο είναι πως αυτές οι εκλογές μόνο την Αυτοδιοίκηση δεν θα αφορούν.

Το μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο. Και πως μπορεί να γίνει αλλιώς όταν ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» υπήρξε κεφάλαιο του μνημονίου και όταν δεκάδες «τοπικοί άρχοντες» πολιτεύονται είτε στα πλαίσια του ή αντιδρώντας σε αυτό.

Στη γειτονιά μας έγινε μια βίαιη αλλαγή, με την ένωση του Δήμου Αγίων Αναργύρων με το Δήμο Καματερού. Η ένωση αυτή δεν έλαβε υπόψη της κανένα αυτοδιοικητικό ή τοπικό κριτήριο αλλά αποφασίστηκε στα υπόγεια της Ιπποκράτους με καθαρά μικροκομματικά κριτήρια. Οι αποτυχημένες και επικίνδυνες «πράσινες» Διοικήσεις των κ. Σαράντη και Καμαρινόπουλου έπρεπε να διασωθούν και ο μόνος τρόπος ήταν: Η ισχύς εν τη ενώσει!!!

Δύο Δήμοι, δύο γειτονιές της Δυτικής Αθήνας με πολλά προβλήματα. Οικονομικά, περιβαλλοντικά, συγκοινωνιακά που και την τελευταία τετραετία επιδεινώθηκαν. Με πολίτες κυρίως μεσαίου και μικρού εισοδήματος, με μετανάστες κοινωνικά αποκλεισμένους, με νεολαία πολιορκημένη από τα ναρκωτικά, που είδαν την καθημερινή τους ζωή να γίνεται χειρότερη και το Δήμο να διοργανώνει … πολιτιστικές εκδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων €.

Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές δεν είναι μόνο, να αποδοκιμαστούν οι Διοικήσεις Σαράντη–Καμαρινόπουλου. Και αυτό πρέπει να γίνει και όσο πιο μεγάλη η αποδοκιμασία τόσο καλύτερα. Το ζητούμενο είναι ότι, οι πολίτες του νέου Δήμου Αγίων Αναργύρων–Καματερού χρειάζονται και αξίζουν μια νέα δημοτική Διοίκηση που να είναι κοντά στα καθημερινά προβλήματα τους.

Παρά τα περιορισμένα όρια που βάζει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», οι Δημοτικές Διοικήσεις μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών, εάν βέβαια αισθάνονται εκπρόσωποι δικοί τους και όχι εκείνων που τους έδωσαν το κομματικό χρίσμα. Εάν αισθάνονται ότι, εκτός από την πόλη εκπροσωπούν και τους πολίτες της.

Ως ΑΠΟΔΡΑΣΗ πριν και ως ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ τώρα, θεωρούμε ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της Διοίκησης ενός Δήμου με τόσα προβλήματα. Κανένας μόνος του, δεν μπορεί να κινητοποιήσει εκείνες τις δυνάμεις των πολιτών που χρειάζονται για να ξαναγίνει ο Δήμος, Δήμος των πολιτών.

Τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων του δικομματισμού και οι τοπικοί άρχοντες που τις υπηρέτησαν πιστά, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά από ένα πλατύ μέτωπο δυνάμεων που διαφωνούν και αντιστέκονται σε αυτές τις πολιτικές.

Θεωρώ ότι έφτασε η ώρα, όλες οι δυνάμεις αυτές να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Δημοτικές κινήσεις που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τους Οικολόγους Πράσινους, δυνάμεις της «λεγόμενης» εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μέλη αλλά και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με την πολιτική του, μέλη κινήσεων που δραστηριοποιούνται για διάφορα τοπικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα αλλά και κάθε πολίτης που θα ήθελε να δει κάτι διαφορετικό να γίνεται στην πόλη του, όλοι αυτοί, όλοι εμείς μπορούμε να μιλήσουμε.

Και μπορούμε να συνεννοηθούμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ένας εκ των δύο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Αγίων Αγαργύρων-Καματερού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *