Το πάρκο δεν είναι επιχείρηση!

Λάβαμε και από την Επιτροπή αγώνα για τη σωτηρία του Πάρκου Τρίτσης το παρακάτω δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ν.15 -Μάρτιος 2010

Το πάρκο δεν είναι επιχείρηση!

Το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθησίας να αποδοθεί στους κατοίκους
Ενιαίο, καθαρό και ασφαλές .

Έχουμε δικαίωμα να έχουμε πάρκο ανοιχτό στο κοινό, φροντισμένο και χωρίς φράχτες, καταπατημένες εκτάσεις και «σκοτεινές ζώνες».

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την δικαιολογία της υποβάθμισης και της ελλιπούς χρηματοδότησης να γίνει το όχημα για την ιδιωτικοποίησή του.

Το πάρκο δεν είναι επιχείρηση για να καταστρώνονται «επιχειρησιακά» σχέδια και «σχέδια αυτοχρηματοδότησης» ,που με πράσινα και Ευρωπαϊκά κονδύλια θα χρηματοδοτήσουν δήμους και ΑΣΔΑ.

Το πάρκο είναι ανοικτός και ελεύθερος χώρος έκφρασης, άθλησης και αναψυχής και έτσι θέλουμε να παραμείνει

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Μελέτες προσανατολισμένες στην αξιοποίησή του ως τέτοιου και όχι ως μεγάλης ανενεργής ακίνητης περιουσίας που οι δήμοι και ο ΑΣΔΑ θα αποκομίσουν κονδύλια και πόρους από αυτό με δράσεις από υδατοψυκτικές ( δηλ.νεροτσουρλήθρες), έως συνεστιάσεων – γάμων – ταχυφαγείων – ξενοδοχείων και ελαιοτριβείων και κλειστές – «θεματικές» παιδικές χαρές (με εισιτήριο )—βλέπε μελέτες ΑΣΔΑ & Δήμων.

• Το κράτος & ο φορέας να προστρέξουν για την πληρωμή των εργαζόμενων του Πάρκου και της ΔΕΗ και να μην γελοιοποιούνται με κλειστές πόρτες τώρα που οι πολίτες χρειάζονται τους ελεύθερους χώρους πιο πολύ από ποτέ.

• Να απομακρυνθούν άμεσα οι ήδη υπάρχουσες ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που κερδοσκοπούν και να αποδοθούν τα νόμιμα παραστατικά καταβολής και είσπραξης – όλων των ποσών από τις χρήσεις που ήδη έχουν γίνει έως σήμερα

• Να έχει αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση

• Να προσληφθεί μόνιμο και έκτακτο προσωπικό με διαφανή κριτήρια
• Να πέσουν τα συρματοπλέγματα από όλους τους καταπατημένους χώρους του πάρκου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Α.ΤΡΙΤΣΗΣ
Τηλέφωνα: Μανώλης 6942557820, Χρυσούλα 6974878783, Γιάννης 6972 789 224

Η επιτροπή, επίσης, προτείνει συνάντηση για το πάρκο στο Πάρκο τη Δευτέρα του Πάσχα κατά τις έξι το απόγευμα στο συντριβάνι.

Διαβάστε και ρεπορταζ της εφημερίδας “το Ποντίκι” για το Πάρκο: http://www.topontiki.gr/pdfs/index/cat_id:3/pdf_id:249 στις σελίδες 10 και 11 στο  ένθετο Πράσινο Ποντίκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *