Το ταξίδι ξεκίνησε…

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Το Σάββατο ήταν μιά υπέροχη βραδιά. Ξεκινήσαμε ένα νέο ταξίδι, μιά συλλογική προσπάθεια ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ από το γκρίζο, από τον καναπέ από την μιζέρια της καθημερινότητας. Μια ευκαιρία απ’αυτές που δεν πρέπει να χάνονται.

Το στέκι της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ άνοιξε. Το Σάββατο από το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής ήταν όλοι και όλες εκεί, δημότες, μετανάστες, νεολαίοι. Ήταν χώρος ελεύθερης έκφρασης, σημείο ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών. Με συζητήσεις, εκθέσεις, βιβλία, μαθήματα στένσιλ και μουσική.

Ένας χώρος που δημιουργήθηκε με τον λίγο ή περισσότερο χρόνο που διαθέτει ο καθένας, με εθελοντική προσφορά, με κέφι, με εντάσεις, με γέλια και πειράγματα, δηλαδή με όλα αυτά συνθέτουν το μεγαλείο και την αξία της συλλογικής προσπάθειας. Είμαστε χαρούμενοι που σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι.

a1.jpg

Ο χώρος του στεκιού. Αριστερά στο εσωτερικό η έκθεση της εικαστικού Εύης Αθανασίου. Στο πεζοδρόμιο οι Π. Τερζόγλου, Ζ. Τζάβαλος και ο συντονιστής της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ Γ. Καραγάκιας…

a2.jpg

Η έκθεση βιβλίων από τις εκδόσεις ΚΨΜ και το βιβλιοπωλέιο Επίκεντρο. Ο Χ. Κυρικλίδης στην αγαπημένη του συνήθεια…

a3.jpg

Συζητήσεις μέσα και έξω από το χώρο παρά το τσουχτερό κρύο. Ο Π. Τσούτσιας ο Σ. Ξένος ο Δ. Βίτσας και ο Κ. Γάκος μάλλον είχαν καιρό να τα πουν…

a4.jpg

Το στέκι φωτισμένο. Ο Σ. Κούτας διαβάζει το φυλλάδιο της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ για το Πάρκο (μάλλον δεν πρόλαβε να το διαβάσει πριν!!!), ενώ ο Σ. Τζανόπουλος έχει ανοίξει σοβαρή συζήτηση…

a6.jpg

Οι νεολαίοι φυσικά άνετοι… σιγά μην τους τρομάξει το κρύο…

a7.jpg

Το εργαστήριο στένσιλ με τον Λευτέρη και τρον Μανώλη να πρωτοστατούν…

a9.jpg

Ο Νίκος Αποστόλου δεν μπορεί να αποφύγει την μόνιμη επαφή με τα βιβλία ενώ η ανηψιά της Βάσως ήταν ο μικρότερος επισκέπτης της βραδιάς.

Δυστυχώς οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι κατασκότεινες γιατί ο Γ. Αθανασάκης τις κατέστρεψε όπως και την μουσική επιμέλεια.

Στο στέκι ήρθαν και μας ευχήθηκαν, ο Δήμαρχος κ. Ν. Σαράντης, ο πρώην Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Τρίγκας και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νταηλάκης και Αθανασόπουλος. Επίσης μαζί μας ήταν και ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα κ. Τζαβέντ Ασλάμ καθώς και ο Πρόεδρος των Παλαιστινίων Εργαζομένων Μιχιάρ Εκτάμι.

Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε…

6 Comments on Το ταξίδι ξεκίνησε…

 1. Χμμμ… έβαλα ενα σχολιο για την πχοιότητα του φωτογράφου και εξαφανίστηκε. Μα πού είμεθα, στο ιντυμήντια;
  τέλοςπάντωνκαλοριζικοτοστεκικιαμαθελετεσοβαρεςφωτογραφιεςξερετεπχοιοννακαλεσετε!

 2. Καλορίζικο, ωρέ!
  Και για φωτογραφίες, ξέρετε τώρα… Μην εμπιστεύεστε τους καθηγητάδες που μαθαίνουν ελληνικά στα παιδιά μας.

 3. Αποδρασίστας // 17 Μαρτίου 2009 at 1:49 πμ //

  Ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος, όταν η τελευταία art director κρεμαστεί από τα άντερα του τελευταίου trendy γραφίστα.
  No passeran
  Αυτόνομες ομάδες «Κίμων Κουλούρης»

 4. Αφού το ξέρετε… αν δεν ήταν η Τζούλια σα τα μούτρα σας θα τον είχατε κάνει το χώρο… Ενα μεγάλο μπράβο στην καλλιτεχνική υπεύθυνο!!!
  μυρτώ

 5. Δεν φταίει ο Αθανασάκης…
  Η μάπα μηχανή του φταίει….

 6. Αποδρασίστας // 16 Μαρτίου 2009 at 2:06 μμ //

  Πρώτα φτιάξτε το photoshop σας και τη μουσική σας παιδεία και μετά ασχοληθείτε με τον Γ.Αθανασάκη ελεεινοί αριστεριστές. Αλλά δεν θα σας κάνω τη χάρη να σας καταγγείλω. Έρχονται τα ειδικά σώματα άμεσης επέμβασης των Πρετεντέρηδο-μαρκογιαννάκων.
  Ο μπάρμαν-φωτογράφος-μάγειρας-ντι τζέι

Leave a comment

Your email address will not be published.


*