ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ 10/10 18:00 στον ΠΕΥΚΩΝΑ

Ενημερωνόμαστε για τα έργα και συζητάμε τρόπους αντίστασης

Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ
Ας μην τον αφήσουμε να γίνει πρόβλημα

Το φετινό καλοκαίρι μας έκανε να σκεφτούμε…

Η καταστροφή ολόκληρων περιοχών, ο θάνατος 73 ανθρώπων, η ανατροπή του οικοσυστήματος της χώρας (2,5 εκατ. στρέμματα καμένα) δεν ήταν ούτε θεομηνία ούτε ασσύμετρη απειλή. Ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα.

Θύματα: άνθρωποι, ζώα, δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε Πελοπόννησο, Ευβοια, Πάρνηθα.

Θύτης: το σύστημα που προωθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης καταστροφικό για την ζωή και το περιβάλλον, βάζοντας τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Αυτή η ίδια λογική έρχεται να καταστρέψει μια από τις τελευταίες εστίες πράσινου στην πόλη μας. Αναφερόμαστε στον Πευκώνα και τα έργα του προαστιακού σε αυτόν.

Ο ΟΣΕ θέλει να φτιάξει στους Αγίους Αναργύρους ένα σταθμό με τεράστιες υποδομές(λιπαντήρια,πλυντήρια και πάρκινγκ τρένων). Για να γίνει αυτός ο σταθμός που θα επιβαρύνει κι άλλο την πόλη μας(αύξηση κυκλοφοριακού) πρέπει να κόψουν και 95 δέντρα στον Πευκώνα. Ήδη έχουν κόψει 1000 δέντρα για τον προαστιακό. Είναι αρκετά. Κι όλα αυτά ενώ οι παραπάνω υποδομές υπάρχουν στο Σταθμό Λαρίσης. Γιατί να φτιαχτούν και στους Αγίους Αναργύρους;

Επειδή πολλοί καλοθελητές θα βιαστούν να πουν ότι δεν θέλουμε το τρένο στην πόλη μας ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας. θέλουμε το τρένο αλλά όχι τις τερατώδεις υποδομές. Πιστεύουμε ότι ένας σταθμός που θα λειτουργεί μόνο ως στάση του Προαστιακού καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών και δεν θα χρειαστεί να κοπεί ούτε ένα δέντρο.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να αποφασίσουν άλλη μια φορά για τις ζωές μας. Ας αντιδράσουμε πια. Ο λόγος μας, η αντίσταση και η φαντασία μας πρέπει και μπορούν να σταματήσουν την επέλαση της λογικής που βάζει τα κέρδη πάνω από όλα.

Να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο στον Πευκώνα

Όχι στις τεράστιες υποδομές. Να γίνει απλή στάση του προαστιακού.

Όποιος χώρος απελευθερώνεται από τον ΟΣΕ, να καταλαμβάνεται από τον Δήμο και να δεντροφυτεύεται

Υπογράψτε το κείμενο της Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *