Βρεφονηπιακοί ώρα μηδέν…

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. των Βρεφονηπιακών Σταθμών και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν όλα όσα εδώ και ένα χρόνο επισημαίνουμε ως «απόδραση» καθώς και όσα διεκδικεί η νεοσύστατη Επιτροπή Γονέων.

Εδώ και ένα χρόνο επισημαίνουμε τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και στο 43%, ενώ εγκαίρως προειδοποιούσαμε ότι η οικονομική κρίση θα αυξήσει τις αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Φέτος κατατέθηκαν 602 αιτήσεις αλλά έγιναν δεκτές μόνο 412. Σχεδόν το ένα τρίτο των αιτούντων γονιών υποχρεώνονται να στραφούν σε άλλες λύσεις με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το οικογενειακό τους εισόδημα.
Απαιτούσαμε παράλληλα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά. Ενώ προτείναμε μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής να προσληφθεί έκτακτο προσωπικό με ενδεκάμηνες συμβάσεις (Σεπτέμβριος-Ιούλιος).

Το Δ.Σ. των Βρεφονηπιακών Σταθμών, στην τελευταία θερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με δεκάμηνες συμβάσεις, με την αιτιολογία ότι δεν χρειάζεται επιπλέον προσωπικό τον Σεπτέμβριο, μια και τα παιδιά αργούν να πάνε στους σταθμούς. Την πρόταση της διοίκησης ψήφισε και ο εκπρόσωπος των γονέων. Στην τελευταία συνεδρίαση  μας ανακοινώθηκε ότι τελικά έγιναν 11μηνες συμβάσεις, ενώ προχώρησαν σε μείωση των τροφείων για την οποία διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν είναι εφικτή… Αρωμα εκλογών άραγε;
Κενό παραμένει για εμάς και το ψάχνουμε το κατά πόσο η διοίκηση έχει εξαντλήσει, όπως ισχυρίζεται, όλα τα περιθώρια προσλήψεων. Θα επανέλθουμε.

Στη ίδια συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αναγέννησης κ.  Αναστασίου κατήγγειλε την απόρριψη αίτησης παιδιού από τη Ρουμανία, το οποίο φοιτούσε την προηγούμενη χρονιά στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, και τον οποίο έκλεισαν ως ακατάλληλο (;). Ο κ. Αναστασίου ρωτήθηκε από σύμβουλο για το επάγγελμα της μητέρας του παιδιού και όταν εκείνος απάντησε ότι είναι οικιακή βοηθός ακούστηκε από τη σύμβουλο το εξής μεγαλειώδες: «Είχα κι εγώ μια Ρουμάνα οικιακή βοηθό, της έδινα 50 ευρώ και μετά τις 2 το μεσημέρι δούλευε κι αλλού κι έβγαζε κι άλλα 50 ευρώ. Αυτές δεν δηλώνουν όσα παίρνουν»(!!!). Μετά από αυτό ο κ. Αναστασίου αποχώρησε από τη διαδικασία καταγγέλλοντας το Δ.Σ. για ρατσισμό.

Μάθαμε επίσης ότι παρόλο που 10 εργαζόμενοι έχουν κερδίσει και σε δεύτερο βαθμό (Εφετείο) την πληρωμή των αναδρομικών τους (7.200 ευρώ), η διοίκηση ισχυρίζεται ότι είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου να προσφύγει και στον τρίτο βαθμό δικαιοσύνης. Κάτι μας θυμίζει αυτό… Μήπως άραγε μοιάζει με τον ισχυρισμό για την υποχρέωση του Δήμου να ασκήσει έφεση στην περίπτωση των 5 εργαζομένων στον Πολιτιστικό Οργανισμό; Πράγμα που όπως αποδείχτηκε, μετά από πολλές πιέσεις, δεν ίσχυε; Πάλι τα ίδια;