ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

 “Σε ότι αφορά το χαράτσι που ήρθε μέσω της Εφορίας, δεν πληρώνουμε και καταθέτουμε στηνΕφορία όπου ανήκουμε την παρακάτω Δήλωση που συνέταξαν Δικηγόροι και εφοριακοί”.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

 

 

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ___________________________

 

Με το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος Ν. 3986/2011 (αρ. δήλωσης ______________) που παρέλαβα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχει απαίτηση ___________ευρώ του Υπουργείου Οικονομικών, από μένα.

 

ΕΠΕΙΔΗ η εισφορά του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 αφορά εισοδήματα του έτους 2010 (ενώ ο νόμος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 1.7.2011) για τα οποία έχω φορολογηθεί, δηλαδή επιβλήθηκε φόρος αναδρομικά, κατά παράβαση του άρθρου 78 παρ. 2 του Συντάγματος (Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε) ΘΕΩΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

 

ΕΠΕΙΔΗ η εισφορά του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν υπερφορολογηθεί είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές, είτε με την υπερβολική πληρωμή υψηλών συντελεστών ΦΠΑ, σε αντίθεση με  νομικά πρόσωπα που έχουν χαμηλούς αντίστοιχους συντελεστές φόρου εισοδήματος και σχεδόν μηδενική επιβάρυνση από το ΦΠΑ (λόγω του συμψηφισμού ΦΠΑ πωλήσεων – αγορών) κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος σε συνδυασμό με το 25 παρ. 1 και της αρχής της ίσης μεταχείρισης που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 2 του Συντάγματος άρθ. 4 παρ. 1 κατά πρώτο λόγω και όλως επικουρικώς το 2.

 

ΕΠΕΙΔΗ η περ. Γ της παρ. 4 του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011 στην ουσία μου αποστερεί το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας, κατά παράβαση του άρθ. 20 παρ. 1 του Συντάγματος.

 

ΕΠΕΙΔΗ η απουσία διαχρονικής πολιτικής βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή των φόρων, έχει αποστερήσει τεράστια ποσά από το Δημόσιο, παρά το ότι εγώ επιβαρύνομαι δυσανάλογα με φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, φόρο ακινήτων κλπ.

 

ΕΠΕΙΔΗ το εισόδημα μου έχει μειωθεί δραματικά, λόγω της οικονομικής κρίσης και αδυνατώ να ανταποκριθώ σε βασικές ανάγκες, το όποιο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μου αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος).

 

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

 

Σας ενημερώνω ότι επειδή, όπως προανέφερα οι διατάξεις του Ν. 3986/2011 είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, αρνούμαι να πληρώσω το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος και δεν συναινώ σε οιονδήποτε συμψηφισμό με απαιτήσεις που έχω από το Δημόσιο. Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου, δηλώνω ότι θα προβώ σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια (εξώδικη η δικαστική) κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαφυλάξω και προασπίσω τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα μου.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ                                                                                                          Ο ΔΗΛΩΝ

“Σε ότι αφορά το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, διαβάστε στο παρακάτω link νεώτερες εξελίξεις σύμφωνα με την απόφαση το Συμβουλίου της Επικρατείας και παρεμβάσεις που έκανε ο Ευρωβουλευτής Ν. Χουντής”

 

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4798:ste-dei-forous-reyma&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *