Επέμβαση των ΜΑΤ στο Γραμματικό, σε δύσκολη θέση οι κάτοικοι της Κερατέας

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στο Γραμματικό, μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην εγκατάσταση χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην περιοχή.

grammatiko.jpg 

Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ δημοσιεύει (εκφράζοντας την συμπαραστασή της στους κατοίκους της περιοχής) το mail που έλαβε πριν απο λίγο από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της Εγκατάστασης του παράνομου ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του πανέμορφου Οβριόκαστρου της Κερατέας,

Αγαπητοί φίλοι γειά σας

Λυπάμαι πολύ που επικοινωνούμε κάτω από τέτοιες συνθήκες, αλλά βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ για την εγκατάσταση του μεγαλοεργολάβου στον χώρο δημιουργίας του νέου παράνομου ΧΥΤΑ περιμένουμε από ώρα σε ώρα, από στιγμή σε στιγμή την επέμβαση των ΜΑΤ και στην ΚΕΡΑΤΕΑ. Φυσικά κάτω από τέτοιες συνθήκες η σύγκρουση όλων μας, όλων των κατοίκων της πόλης μας με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς είναι αναπόφευκτη, γιατί απλούστατα κανείς από εμάς, κανείς κάτοικος της Κερατέας δεν θα επιτρέψει σε κανένα μεγαλοκαρχαρία να μας καταστρέψει τον τόπο μας.

Χρειαζόμαστε λοιπόν και την δική σου βοήθεια. Επειδή τα κύρια ΜΜΕ, τηλεόραση, ραδιόφωνο κι εφημερίδες είτε αποσιωπούν τα γεγονότα, είτε τα παραποιούν κατάφορα, είτε κάνουν δημοσιογραφία του γραφείου και λένε ό,τι ανακρίβεια κατέβει του συντάκτη τους θα σε παρακαλούσαμε να μας συμπαρασταθείς στον δίκαιο, όσο και δύσκολο αγώνα μας. Το μόνο που ζητάμε από σένα είναι να ενημερώσεις όλους τους φίλους σου με αντίστοιχα ηλεκτρονικά μηνύματα, είτε προωθώντας τους αυτό και τα επόμενα που θα σου στείλουμε, είτε γράφοντας κάποιο δικό σου, αν το θέλεις. Μπορείς να τα στείλεις σε φίλους με την παράκληση να τα προωθήσουν και αυτοί σε άλλους φίλους και ούτω καθεξής, είτε αφήνοντας ένα σημείωμα σε κάποιο wall, είτε στέλνοντας κάποιο κοινό μήνυμα ως administrator στα μέλη της ομάδας σου με το ίδιο περιεχόμενο.

Επειδή θεωρούμε πως κινδυνεύει εκτός από το περιβάλλον του τόπου μας και η σωματική μας ακεραιότητα, ακόμα και η ίδια η ζωή μας λόγω των ειδικών διαταγών που έχουν τα ΜΑΤ από τους άμεσους αξιωματούχους τους, αλλ΄και από τους αρμόδιους υπουργούς, θα επιθυμούσαμε πολύ να μας δώσεις την μικρή αυτή βοήθεια. Αν σπάσουμε το φράγμα της σιωπής και της ψευτιάς των ΜΜΕ τότε κατά 99% θα έχουμε νικήσει. Κανείς δεν θα τολμήσει ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον να μας απειλήσει, αν η επέμβαση έχει γίνει γνωστή σε ευρύτερους κύκλους της κοινής γνώμης και έχουμε την ενεργητική συμπαράσταση όλων σας.

Σε ευχαριστούμε από καρδιάς και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία στο μέλλον να τα ξαναπούμε κάτω από πιο ειρηνικές συνθήκες
Τέλης Μολφέτας και Μαρία Μυρωδιά
για την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
κατά της Εγκατάστασης του παράνομου ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του πανέμορφου Οβριόκαστρου της Κερατέας

ΥΓ. Επίσης σημαντικό είναι για μας να προτρέψεις τους φίλους σου να γραφτούν στην ομάδα(group) του Facebook Keratea Web Radio http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=27777936628&ref=ts για να μπορούμε άμεσα να τους ενημερώνουμε!

One thought on “Επέμβαση των ΜΑΤ στο Γραμματικό, σε δύσκολη θέση οι κάτοικοι της Κερατέας

  • 24 Φεβρουαρίου 2010, 18:32
    Permalink

    Yia sas !
    I just found your site and feel very sorry because of your problems, –
    the destruction of your beautifull area with skoupidia.
    But I hope,now, the PASOK will have more respekt for the people and
    the environment ! Best wishes from Germany,- from somebody who loves
    that part of your country too much,- had a very good friend a long
    time ago who lives next to Keratea,- but I dont know how to help…
    Vera.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *