Κάποιοι μας δουλεύουν για τα έργα στον Πευκώνα..

Στην ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δραγασάκη με θέμα το πευκοδάσος «Πευκώνας» της περιοχής Αγίων Αναργύρων, που επανακατατέθηκε στις 4/10/2007, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε τα παρακάτω…. (η απάντηση είναι για το σημείο 1 του σχεδίου)

Μετά την καταβολή εξώδικης αποζημίωσης στο Τ.ΕΘ.Α, ύψους 3.172.000€ η Στρατιωτική Υπηρεσία προέβη στην απόδοση στην ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε. της απαλλοτριωθείσας έκτασης εμβαδού 19.226 τ.μ. του στρατοπέδου «ΚΟΣΚΙΝΑ», έναντι της Λ. Δημοκρατίας και μέχρι της οδού Κωνσταντινουπόλεως, όπου στρατωνίζεται το 301 Ε. Β., για την κατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού των Αγίων Αναργύρων.

Η Στρατιωτική Υπηρεσία είχε αιτηθεί στο παρελθόν από την ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε. Α. Ε την επανασύνδεση του 301 Ε.Β. με τη σιδηροδρομική γραμμή, η οποία λειτουργούσε κατά το παρελθόν και είχε αποκοπεί λόγω των έργων του προαστιακού σιδηροδρόμου. Πράγματι, σήμερα υπάρχει πρόβλεψη 5ης σιδηροδρομικής γραμμής και αποβάθρας φόρτωσης μήκους 100 μέτρων για την μελλοντική εξυπηρέτηση του 301 Ε.Β.

Η σχετική δέσμευση περιλαμβάνεται και στο πρόσφατο, από 4ης Ιουλίου
2007, ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο υπεγράφη μεταξύ Τ.ΕΘ.Α και ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε
και εξακολουθεί να ισχύει από τη Στρατιωτική Υπηρεσία καθόσον
διευκολύνει τη λειτουργία του 301 Ε.Β.
|

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

Πριν λίγους μήνες ο κύριος Μεϊμαράκης είχε δηλώσει δημόσια ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει ζητήσει την παραμονή της 5ης γραμμής για τις ανάγκες του 301 Ε.Β.. .

Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σαράντης έχει επίσης δηλώσει δημόσια ότι η 5η γραμμή δεν θα γίνει, όπως και η κυκλοφοριακή παρέμβαση στην Ψαρών.

Τελικά το μόνο που ξέρουμε είναι ότι εμείς θα πληρώσουμε τον “λογαριασμό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *