Μποϋκοτάζ για προσιτό γάλα

Μεγάλη απήχηση είχε η πρωτοβουλία των 18 Ενώσεων Καταναλωτών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», που κάλεσαν τους καταναλωτές να μην αγοράσουν φρέσκο (παστεριωμένο) γάλα από 9 – 14 Ιουνίου 2008, με τιμή λίτρου πάνω από 1 ευρώ (δείτε την ανακοίνωση πατώντας εδώ). Θεωρείτε δεδομένη η μεγάλη επιτυχία στο μποϋκοτάζ.

Διευκρινίσεις, που κρίνονται απαραίτητες:
• Το μποϋκοτάζ αυτό δεν ισχύει για τα βιολογικά γάλατα, που έχουν διαφορετικό κοστολόγιο. Ισχύει μόνον για τα συμβατικά γάλατα.
• Υπάρχει φρέσκο (παστεριωμένο) γάλα με τιμή κάτω από 1 ευρώ σε πολλούς φούρνους και σε αρκετά καταστήματα (mini & super markets).
• Επειδή το φτηνό γάλα χρειάζεται για τους νέους, καλούμε τις μεγάλες ηλικίες να μην καταναλώσουν φρέσκο (παστεριωμένο) γάλα αυτή την βδομάδα.

Επίσης λάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ το παρακάτω Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7-6-08, διαμαρτυρία για την ακρίβεια, των τοπικών επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ από τις περιοχές Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού στο πολυκατάστημα Carrefour στην Λ. Δημοκρατίας.

syriza2.jpg

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με πανό και προκηρύξεις εντός και εκτός του πολυκαταστήματος διαμαρτυρήθηκαν για την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, την κερδοσκοπία και τη λιτότητα.

Η διαμαρτυρία είχε μεγάλη απήχηση στους παρευρισκόμενους που με την σειρά τους μίλησαν για την οικονομική ασφυξία που τους οδηγεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Αρκετοί από αυτούς μας ζήτησαν να παρέμβουμε με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

syriza1.jpg

Η εισοδηματική και τιμολογιακή πολιτική, η ασυδοσία των Τραπεζών η εργασιακή ανασφάλεια και οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Η παραπάνω δράση ήταν η πρώτη από μιά σειρά κινητοποιήσεων που θα γίνουν στην περιοχή. Πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε ότι έχουμε την δύναμη και μπορούμε να τους σταματήσουμε.

ΣΥΡΙΖΑ
Αγίων Αναργύρων, Ιλίου, Καματερού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *