Ο συγκοινωνιακός σχεδιασμός των Αγ. Αναργύρων …στα κλπ. του υπουργού Μεταφορών

kukloforiako.jpg 

Νέος συγκοινωνιακός σχεδιασμός και ποδηλατοδρόμος στη Δυτική Αττική

Παρεμβάσεις στην Δυτική Αττική που αφορούν τη διαμόρφωση ενός νέου συγκοινωνιακού χάρτη στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδακης, σε συνάντηση του, τον πρόεδρο του ΑΣΔΑ Λάμπρο Μίχο, δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας και τον εκπρόσωπο της ΚΕΔΚΕ Δημήτρη Μαραβέλια, δήμαρχο Χαϊδαρίου.

Συμφώνησαν να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο ένας ποδηλατόδρομος της Δυτικής Αθήνας με κοινοτικά κονδύλια. Η διαδρομή του ποδηλατόδρομου στην Δυτική Αθήνα θα χαραχθεί σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση από την μελετητική ομάδα του Πολυτεχνείου.

Επίσης για τον Συγκοινωνιακό Σχεδιασμό ο Υπουργός τόνισε:
«Γνωρίζετε ότι έχουμε συζητήσει δημόσια για αυτό, αλλά πρέπει να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Είπαμε λοιπόν ότι ξεκινώντας από το Δήμο Περιστερίου και το Δήμο Αιγάλεω από τα τέλη Αυγούστου θα τεθεί σε εφαρμογή αυτός ο νέος Συγκοινωνιακός Σχεδιασμός, έτσι θα πυκνώσει η τοπική συγκοινωνία στην περιοχή αυτή και παράλληλα θα περιοριστεί ο χρόνος μετάβασης των πολιτών στο κέντρο της πόλης. Υπολογίζουν οι συγκοινωνιολόγοι του ΟΑΣΑ ότι, με τον τρόπο αυτό θα έχουμε περιορισμό του χρόνου διαδρομής κατά 30%. Επομένως, ανακοινώσαμε τις προθέσεις μας στους εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί τους, θα ξεκινήσουμε και αυτό το μέτρο από τη Δυτική Αθήνα, εκτός από αυτούς τους δύο Δήμους και στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, στο Δήμο Χαϊδαρίου κλπ.»

Το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στους Αγίους θα αντιμετωπιστεί όταν ο σχεδιασμός για τα λοιπά της Δυτικής Αθήνας γίνει πραγματικότητα. Ο Δήμος καλό θα είναι να μας ενημερώσει αν έκανε προτάσεις μέσω του ΑΣΔΑ στην συνάντηση με τον υπουργό για το κυκλοφοριακό και τι απαντήσεις πήρε….

Άλλωστε ο Δήμαρχος είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΑΣΔΑ που σημαίνει ότι συνδιαμορφώνει την πολιτική και τις παρεμβάσεις του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής  Αθήνας.

One thought on “Ο συγκοινωνιακός σχεδιασμός των Αγ. Αναργύρων …στα κλπ. του υπουργού Μεταφορών

  • 28 Ιουνίου 2008, 13:07
    Permalink

    Ο συγκοινωνιακός σχεδιασμός μιάς ευρύτερης περιοχής δεν είναι ξέχωρος από τον αστικό σχεδιασμό της.
    Δεν αφορά μόνο τον χρόνο μεταφοράς αλλά και την χωροταξία μιας περιοχής και την λειτουργία της.
    Αραγε τονίστηκε από τον Δήμαρχο, το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει στον Δήμο από την διαίρεση του στα δύο λόγω των γραμμών?? Υπάρχει καμία μελέτη επίλυσης΄του παραπάνω προβλήματος? Συζητήθηκε η αναγκαιότητα υπογειοποίησης των γραμμών?
    Ή με δύο γραμμές λεωφορείων και έναν ποδηλατόδρομο θεωρούν πως λυθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα λειτουργίας μιάς ολόκληρης περιοχής? Αμα δεν μπορεί να περάσει πεζός, θα μπορεί να περάσει ποδηλάτης??
    Εκαναν καμία μελέτη ολοκληρωμένη?? Ή απλά διάλεξαν τα υλικά πλακόστρωσης του ποδηλατόδρομου που θα έδιναν περισσότερη μίζα??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *