Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, καταγγέλει επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα

Στις 13 Ιουλίου 2009, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αγίων Αναργύρων έβγαλε Δελτίο Τύπου που καταγγέλει συντονισμένες και οργανωμένες επιθέσεις με στόχο τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου αναφέρει:

“Παρόλες τις συντονισμένες και οργανωμένες επιθέσεις από πολλές κατευθύνσεις, που στόχο έχουν την καταστρατήγηση των Συνδικαλιστικών Δικαιωμάτων, τόσο ορισμένων μελών του Δ.Σ, όσο και των υπολοίπων μελών του Σωματείου μας –αυτού που εσείς εκλέξατε δηλώνοντας την βούληση σας με την ψήφο σας- συνεχίζουμε μαζί τον Αγώνα, Δυναμικά και ανατρεπτικά και δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις από όπου και αν αυτές ασκηθούν.
Ζητούμε την Συσπείρωση σας και την ενεργό Συμμετοχή σας γιατί μόνο με Συλλογικούς Αγώνες μπορούμε να Διεκδικήσουμε τα αυτονόητα Δικαιώματα μας και τους Κοινούς μας Στόχους.

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων.”
(τα bold, είναι στο δελτίο τύπου)

Επίσης κυκλοφόρησε και ενημερωτικό σημείωμα με απαντήσεις της Δημοτικής Διοίκησης στα αιτήματα του Δ.Σ. του Σωματείου.

Τα αιτήματα αφορούν:

1. Την καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους (ημερομηνίες 1 και 16, αορίστου – 15 και 30 στα ΝΠΔΔ)

2. Αίτημα για διακοπή προσλήψεων με ελαστικές μορφές απασχόλησης (ΟΑΕΔ-STAGE) και κάλυψη των οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

3. Αίτημα για προκήρυξη θέσεων που έχουν εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

4. Θέματα υγιεινής και ασφάλειας (ιατρός εργασίας – τεχνικός ασφαλείας – ιατρείο – φαρμακείο – μέσα ατομικής προστασίας κ.λπ.)

5. Διαδικασία ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά σε όσους υπάγονται, αναδρομικά σε Σχολικούς φύλακες

Αναλυτικά οι θέσεις του Σωματείου και οι απαντήσεις της διοίκησης:

apodrasi012.jpg

apodrasi013.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *