Πάρκο Α. Τρίτσης: ο υφυπουργός κ. Καλογιάννης αυτοδιαψεύδεται!!!

Φαίνεται πως εκεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ οι απαντήσεις πάνω σε σοβαρά θέματα πάνε με τα τέρμινα.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός, ότι στην από 7.11.2008 απάντησή του (σε ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανού), ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Καλογιάννης, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφερόμενος στο Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», αυτοδιαψεύδεται!

Πράγματι, απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχουν κονδύλια που εκταμιεύτηκαν από την πολιτεία προς το Πάρκο χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά, χαρακτηρίζει «εντελώς ανακριβή» όσα ο ίδιος παραδεχτεί ενάμισι χρόνο πιο νωρίς και, συγκεκριμένα, στις 4.4.2007 και μάλιστα εγγράφως, απαντώντας σε παρόμοια ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη!!

Θυμίζουμε συγκεκριμένα, πως στις 4.4.2007 ο ίδιος υφυπουργός στην με αριθμό πρωτοκόλλου 6896Β/4.4.2007 απάντησή του στη Βουλή των Ελλήνων αναφέρει αθροιστικά ποσό 1.359.000 ευρώ από πόρους ΕΤΕΡΠΣ, για τα οποία, όπως ο ίδιος πάλι σημειώνει δεν έχουν αποσταλεί παραστατικά στοιχεία στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Από που λοιπόν προκύπτουν τα «εντελώς ανακριβή»; Και, τελικά, πότε μας λέει την αλήθεια το ΥΠΕΧΩΔΕ; Τώρα ή το 2007; Και τι έχει προκύψει από τότε μέχρι σήμερα;

Η απάντηση περιέχει όμως κι άλλα μαργαριτάρια. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει ο κ. Καλογιάννης να μας φωτίσει γιατί εμείς είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι ο ΑΣΔΑ και οι οικολόγοι δήμαρχοι της περιοχής είχαν καταλάβει το Πάρκο κι ασκούσαν διοίκηση επαναστατικώ δικαίω στη θέση του Φορέα. Αλλά όχι. Τελικά ο ΑΣΔΑ, χέρι-χέρι με τον Φορέα διοίκησης (ναι ναι, αυτόν που κατηγορεί ως ακατάλληλο) καταθέτουν προτάσεις ένταξης του Πάρκου στα διεθνή προγράμματα χρηματοδότησης του ΥΠΕΞ. Ναι ε; Και; Την πέτυχαν; Μήπως να δοκίμαζαν και την ένταξή του στα προγράμματα χρηματοδότησης της Ε.Ε;

Πολύ δούλεμα πέφτει στην υπόθεση.Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα και με λεπτομέρειες αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις.

Όλη η απάντηση του κ. υφυπουργού σε pdf: parko_apantisi.pdf

2 σκέψεις σχετικά με το “Πάρκο Α. Τρίτσης: ο υφυπουργός κ. Καλογιάννης αυτοδιαψεύδεται!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2008, 05:29
    Permalink

    ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ TVXS.GR

  • 23 Νοεμβρίου 2008, 12:02
    Permalink

    Δεν πρέπει να το μάθει ο Ιός αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *