Πίσω από τις στατιστικές υπάρχουν άνθρωποι, πίσω από τα νούμερα ζωές…

Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” Παναγιώτη Τερζόγλου για τις απολύσεις στα “Ελληνικά Γράμματα”

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη κλείνει τον εκδοτικό οίκο “Ελληνικά Γράμματα” (μετά από πενηντατρία χρόνια ζωής) και πετάει στο δρόμο 94 εργαζόμενους. Την προκλητική αυτή απόφαση την πήραν άνθρωποι που μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν παριστάνουν τους “προστάτες των λαϊκών συμφερόντων” και μέσα από το Μέγαρο Μουσικής προωθούν την “υψηλή κουλτούρα”.

Την προκλητική αυτή απόφαση που οδηγεί σε απόγνωση τους 94 εργαζόμενους και τις οικογενειές τους, την πήραν αυτοί που με τους παχυλούς μισθούς τους βλέπουν τους εργαζόμενους σαν αριθμούς. Όμως πίσω από τις στατιστικές υπάρχουν άνθρωποι, πίσω από τα νούμερα ζωές.

Είναι βέβαιο ότι χωρίς το πλαίσιο του Μνημονίου καθώς και χωρίς την άνευ όρων πολιτική στήριξη της κυβέρνησης, η εργοδοσία δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις.
Είναι βέβαιο επίσης ότι ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί το Μνημόνιο είναι η μαζική κοινωνική αντίσταση.

Η Δημοτική μας Κίνηση εκφράζει την ολόψυχη αλληλεγγύη του στον αγώνα των απολυμένων. Οι απολύσεις μπορούν να αποτραπούν.

Αλληλεγγύη 19/9/2010