Σταθμός Προαστιακού στο 301

 afisa

Πριν από οτιδήποτε άλλο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε λάτρεις του τρένου, όχι μόνο για πρακτικούς λόγους, επειδή είναι το πιο ασφαλές (παρά τα ατυχήματα), γρήγορο και κυρίως φιλικό προς το περιβάλλον συγκοινωνιακό μέσο, αλλά και γιατί μας αρέσει το ταξίδι. Και αν μη τι άλλο με το τρένο ταξιδεύεις.
Άρα είμαστε και υπέρ της ανάπτυξης του τρένου τόσο στις επιβατικές όσο και στις εμπορευματικές αλλά και προαστιακές του γραμμές. Απαιτούμε όμως αυτή η ανάπτυξη να σέβεται τη ζωή των δημοτών, να συνδυάζεται με τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, να μην διαταράσσει τον ιστό της πόλης όπως τη θέλουμε για τα παιδιά μας. Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των δημοτών μας.
Όλα τα παραπάνω υπηρετούνται μόνο από (και με) υπογειοποιημένες γραμμές στις αστικές περιοχές. Γι αυτό και γινόμαστε μονότονοι και κουραστικοί επαναλαμβάνοντας τη θέση: Υπόγειες γραμμές στους Αγίους Αναργύρους με οποιοδήποτε κόστος.
Συμφωνήσαμε αμέσως με την πρόταση να δημιουργηθεί Σταθμός (θα προτιμούσαμε Στάση) του Προαστιακού στο χώρο απέναντι στο 301. Θεωρούμε ότι η σύνδεση της πόλης μας με το λεκανοπέδιο μέσω του Προαστιακού θα την βοηθήσει τόσο κυκλοφοριακά όσο και οικονομικά, αφού τακτική, γρήγορη και ασφαλής συγκοινωνία συμβάλλει στην ανάπτυξη.
Διαφωνήσαμε αμέσως στο σχεδιασμό πλήρους Σταθμού για τα υπεραστικά τρένα γιατί αυτό σε συνδυασμό με την παραμονή της 5ης γραμμής σημαίνει:
α) Λειτουργία ενός Σταθμού πολύ κοντά στο Στ. Λαρίσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τον αποφορτίζει.
β) Σημαίνει χώρο και δυνατότητα απόθεσης μηχανών, βαγονιών αλλά και εμπορευμάτων (κοντέϊνερ κ.α.)
γ) Σημαίνει ακόμη ένας χώρος πολύ κοντά στα σπίτια μας, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να φυλαχτεί με αποτέλεσμα να είναι εύκολο «στέκι».
δ) Σημαίνει πρόσθετο τσιμέντο και οικοδομές χωρίς κανένα απολύτως κέρδος για την πόλη αφού είναι παντελώς αδύνατο οι υπεραστικές επιβατικές αμαξοστοιχίες (INTERCITY) να σταματούν στο 301 όταν παλεύουν με το χρόνο.
Πιστεύουμε ότι η θέση μας αυτή είναι σωστή. Πιστεύουμε ότι υπηρετεί το στόχο που βάλαμε σαν Δημοτική Παράταξη πριν τις δημοτικές εκλογές: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΑΝΩ, ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΩ.
Δεχόμαστε την καλόπιστη κριτική, είμαστε στη διάθεση κάθε δημότη να συζητήσουμε, να αλλάξουμε, να διαμορφώσουμε.

Οι εξελίξεις των έργων στον Πευκώνα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *