Την Κυριακή 1η Μάη στα συλλαλητήρια!

denplirono-apergia-23.jpg 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, κάθε εργάσιμη ημέρα του Μάρτη δημιουργούνταν 1.000 άνεργοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των καταγεγραμμένων ανέργων στους 715.000, ενώ ο πραγματικός αριθμός είναι πάνω από 1.000.000. Από τις 714.675 ανέργους το 44% είναι άντρες και το 56% γυναίκες.

Πιο ανησυχητικά όμως από την αύξηση του απόλυτου αριθμού των ανέργων, είναι τα στοιχεία σχετικά με τους μακροχρόνια άνεργους (πάνω από 12 μήνες), έφτασαν τις 251.329 το Μάρτιο του 2011. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 37% σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο. Έτσι λοιπόν, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μένουν εκτός αγοράς εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέλος, σε ότι αφορά τους επιδοτούμενους ανέργους, αυτοί φτάνουν πλέον τις 306.000 άτομα, αυξημένοι κατά 26.000 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο.Και ενώ ο αριθμός των ανέργων συνολικά αλλά και όσων δικαιούνται επίδομα ανεργίας ανεβαίνει, κυβέρνηση – τρόικα, έχουν βάλει στόχο να περιορίσουν τον αριθμό των δικαιούχων των επιδομάτων αυτών, με το γελοίο πρόσχημα των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων…

Αυτή είναι η τραγική κατάσταση στον κόσμο της εργασίας (ή της ανεργίας) όπως διαμορφώθηκε μετά από ένα χρόνο μνημόνιο και λίγες ημέρες πριν την εργατική πρωτομαγιά του 2011. Ενα χρόνο μετά την επιβολή του μνημονίου οι εργαζόμενοι, που φορτώθηκαν όλα τα βάρη της κρίσης, καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη πιο δύσκολο χρόνο.

Τα εισοδήματα των εργαζομένων μειώθηκαν κατά 20-25% ενώ αν συνυπολογιστούν οι αυξήσεις του ΦΠΑ και η ακρίβεια, η αφαίμαξη φτάνει στο 35-40%. Σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν στο όνομα της εξυγίανσης τους. Η δημόσια περιουσία (όση απέμεινε) βγαίνει το σφυρί. Οι δήμοι μεταβάλλονται σε φοροεισπράκτορες με τις ήδη υποβαθμισμένες παροχές τους να κινδυνεύουν με κατάργηση.

Η κυβέρνηση σε απόλυτη ταύτιση με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τους ντόπιους συμμάχους της (Ν.Δ. , ΛΑΟΣ, ΜΜΕ, εργολάβοι κ.α. τρωκτικά) σκληραίνει τη στάση της επιχειρώντας να απαγορεύσει και να ποινικοποιήσει τη διαμαρτυρία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ – ΤΡΟΪΚΑΣ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *