ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ;

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή (Σάββατο 12/9/2009) και παρά τις  περί του αντιθέτου δεσμεύσεις, δεν  έχει έρθει στα χέρια μας ο  πλήρης φάκελος που αφορά το πρώην  ΒΟΥΚΙΝΟ. Από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι συντελείται ακόμη μία αυθαιρεσία σε βάρος δημοτικής περιουσίας. 

Ο κ. Δήμαρχος την Τρίτη 8/9/2009 ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε τα εξής: 

Α. Η απόφαση να κλείσει το ΒΟΥΚΙΝΟ ήταν ομόφωνη χωρίς να διαφωνήσει κανείς σύμβουλος ή παράταξη. Σαν επιβεβαίωση αυτού, ανέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μεταφερθούν στο Δήμο όλοι οι εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δήμαρχος: κανείς δεν μου ζήτησε να συνεχίσει να λειτουργεί το αναψυκτήριο!!! 

Το επιχείρημα αυτό κατέπεσε αμέσως όταν, ο επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ δημοτικός σύμβουλος Σωτ. Ραυτόπουλος, επανέλαβε στο κ. Δήμαρχο ότι είχαν προτείνει, μαζί με τους εργαζόμενους να μεταφερθούν στο Δήμο και οι δραστηριότητες των επιχειρήσεων που καταργούνται, άρα και το αναψυκτήριο.  

Σε ότι  αφορά την ΑΠΟΔΡΑΣΗ, θυμίζουμε  στον κ. Δήμαρχο τη συνολική αντίθεση μας στην κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων, με το επιχείρημα ότι θα διευκολυνθεί έτσι η ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών τους. 

Β. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι, το έργο για την ανακαίνιση του ΒΟΥΚΙΝΟΥ, κατακυρώθηκε στο κ. Κατσαρέλη, ο οποίος κατέθεσε προσφορά ύψους 400.000 € για τα έργα που έπρεπε να γίνουν, ενοίκιο 5.000 € το μήνα και μάλιστα κατέβαλε τα  ενοίκια μέχρι τέλος του 2010(;) και στο τέλος δήλωσε ότι, για οτιδήποτε γίνεται στο χώρο του ΒΟΥΚΙΝΟΥ υπεύθυνος πλέον είναι ο ιδιώτης και όχι ο Δήμος. 

Σε ερώτηση  του εκπροσώπου μας, εάν μαζί με τον  κ. Κατσαρέλη συμμετέχει και κάποιος  κ. Χρονόπουλος ο οποίος έχει καφετέριες και μπαρ, ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Αναπάντητο φυσικά έμεινε το ερώτημα: πως είναι δυνατόν κάποιος ιδιώτης να δίνει 400.000€ για έργα, να δίνει 5.000€ ενοίκιο το μήνα και μάλιστα προκαταβολικά πάνω από 18 μηνιάτικα και να περιμένει φυσικά να βγάλει και κέρδος, εκεί που … ο Δήμος απέτυχε;;; Μήπως έχουν δίκιο εκείνοι (κι εμείς μαζί) που έλεγαν ότι, σαμποτάρεται το ΒΟΥΚΙΝΟ σκόπιμα για να ξεπουληθεί εύκολα; 

Γ. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι ο φάκελος του έργου είναι σε όλα εντάξει και ότι έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες άδειες. Όταν αυτό καταρρίφθηκε τόσο από το Σωτ. Ραυτόπουλο όσο και από τον εκπρόσωπο μας, τότε ο κ. Δήμαρχος έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να βρίζει. Ποια είναι η αλήθεια; 

Μέχρι τις 2/9/2009 ημέρα κατά την οποία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στ. Νικητόπουλος (από τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ), Σωτ. Ραυτόπουλος (από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ) με τον Παν. Τερζόγλου (εκπρόσωπο της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ) πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλαν ότι στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων γίνονται έργα και περιφράχθηκε ένας μεγάλος χώρος της, χωρίς να έχει αναρτηθεί κανένας αριθμός άδειας, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΕ. Όχι άδεια από την πολεοδομία, ούτε κάν ένα απλό χαρτί. 

Την επόμενη  ημέρα κάποιος (;) έγραψε με σπρέι στην περίφραξη του έργου, τον αριθμό 13559π/09. Θεωρήσαμε ότι είναι η περιβόητη άδεια. Όπως όμως μας ενημέρωσε η Πολεοδομία Αιγάλεω ο αριθμός αυτός δεν είναι άδεια αλλά … αριθμός πρωτοκόλλου (;) και αφορά έγγραφο που κατατέθηκε στις 3/9/2009, δηλαδή μία ημέρα μετά την επίσκεψη στο αστυνομικό Τμήμα. Τι αφορά αυτό το έγγραφο;

Πρόκειται για αίτηση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας. Αυτό σημαίνει πολύ απλά μικρές εργασίες στο κυρίως κτίσμα του ΒΟΥΚΙΝΟΥ. Ποιες είναι αυτές; 

Σύμφωνα με έγγραφο της πολεοδομίας που έχουμε στα χέρια μας, οι εργασίες αυτές αφορούν:

1.- Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι  ένα μέτρο …

2.- Επισκευές όψεων …

3.- Αποκατάσταση κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα  …

4.- Επισκευή στέγης …

5.- Αντικατάσταση στέγης νομίμων κτιρίων …

6.- Εσωτερικές διαρρυθμίσεις κτιρίων …

7.- Δοκιμαστικές τομές του εδάφους μετά από άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας …

8.- Η κατασκευή αποθήκης σε αγροκτήματα  …

9.- Τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών για  πρόσφυγες …

10.- Τοποθέτηση λυόμενων για στέγαση ειδικών  ομάδων …

11.- Αντλητικές εγκαταστάσεις …

12.- Γεωτρήσεις νερού …

13.- Εργασίες για γεωτεχνικές έρευνες …

14.- Κατασκευή ξύλινης πέργκολας …

15.- Τοποθέτηση  κλιματιστικών …

16.-Μικρές διαμορφώσεις εδάφους με πέτρα  …

17.- Τοποθέτηση  ηλιακών θερμοσιφώνων …

18.- Κατασκευές που απαιτούνται για την μετακίνηση των ΑΜΕΑ … 

Ας μας  πει κάποιος καλοπροαίρετος (γιατί  εμείς είμαστε εχθροί του λαού κατά τον κ. Δήμαρχο) με ποια άδεια  γκρεμίστηκαν τα 2 κιόσκια, με ποια άδεια  περιφράχτηκε ο χώρος με λαμαρίνες 3 μέτρων επικίνδυνες και για την  ασφάλεια των διερχομένων, με ποια άδεια κατασκευάζεται κτίριο αξίας 400.000€ το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας, συμπεριλαμβάνει και τους 2 διαδρόμους που υπήρχαν κι έτσι αφαιρεί μία είσοδο στην πλατεία; 

Εάν όλα  αυτά δεν είναι δημοτική αυθαιρεσία, τότε ποιο είναι; 

Δ. Ο κ. Δήμαρχος αφού αρχικά δεν ήθελε να δώσει το λόγο στον εκπρόσωπο της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ για να καταθέσει τις απόψεις μας, επιτέθηκε με βαρύτατους και φυσικά αστήρικτους χαρακτηρισμούς, προσβάλλοντας καταρχήν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακολούθως όλους εκείνους τους Δημάρχους που αποτέλεσαν υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας και ουσιαστικά έστρωσαν το χαλί για Δημάρχους σαν τον κ. Σαράντη. 

Εμάς δεν μας πρόσβαλε με αυτά που είπε. Θα ήμασταν όμως ενάντιοι με το παρελθόν μας, θα ήμασταν ανάξιοι να  εκπροσωπούμε όσους εκπροσωπούμε εάν, δεν του επιστρέφαμε (έστω αυτό) τις ύβρεις που απηύθυνε στον εκπρόσωπο μας ότι, κάνετε πολιτική για να τα παίρνετε … είστε εχθροί του λαού … 

Τον εκφοβισμό: θα δείτε … που παραπέμπει στο μετεκλογικό τοπίο και στην πιθανή επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, τον επιστρέφουμε στον κ. Παπανδρέου. Εδώ θα ήμαστε κ. Σαράντη και μετά τις εκλογές. 

Ε. Η  θέση της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ για το ζήτημα του αναψυκτήριου ήταν, είναι και  θα είναι ίδια. Να παραμείνει αποκλειστικά στην εκμετάλλευση του Δήμου, ανακαινισμένο και λειτουργικό με ήπιες χρήσεις που δεν θα ακυρώνουν το ρόλο της κεντρικής πλατείας. 

Η μέθοδος  που ακολουθεί και ο κ. Σαράντης, να κάνουμε Ανώνυμες εταιρείες για  να ελέγχονται δύσκολα, να τους παραχωρούμε  περιουσιακά στοιχεία του Δήμου  για να καλύπτουμε τρύπες, μας βρίσκει αντίθετους, πολύ περισσότερο όταν συνοδεύεται και από αυθαιρεσίες, παρανομίες και μικρογκαιμπελισμούς.

One thought on “ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ;

  • 14 Σεπτεμβρίου 2009, 07:00
    Permalink

    kai twra pia einai h synexeia toy thematos aytoy? Tha synexisei na leitoyrgei h tha stamathsei??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *