Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, κινδυνεύει από τους …σωτήρες του!

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, μαζί με τη δημοτική παράταξη Αλληλεγγύη Αγίων Αναργύρων/Καματερού, συνδιοργανώνει μια μίνι-ημερίδα για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις (συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της πρότασης των Δήμων να αναλάβουν τη διαχείριση του Πάρκου). 

Ημερίδα για Πάρκο

 Το Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” είναι το μεγαλύτερο θεματικό Πάρκο των Βαλκανίων, και φιλοξενεί σύμφωνα με την Ορνιθολογική Εταιρεία πάνω από 150 είδη πουλιών στο εσωτερικό του. Ένα Πάρκο πηγή οξυγόνου και ηρεμίας για το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον των κατοίκων της Αθήνας. Ένα Πάρκο πηγή υγείας και ζωής για τους χιλιάδες φίλους/ες κι επισκέπτες του, απ’ όλο το λεκανοπέδιο.  

Θεωρούμε απαραίτητο να βρεθούμε, να ενημερωθούμε, να ενημερώσουμε, να συναποφασίσουμε για τις επόμενες ενέργειές μας. 

Ο ασφυκτικός έλεγχος που θα υπάρξει από πλευράς Τρόικας στους Δήμους από το νέο έτος και από την ήδη έλλειψη χρηματοδότησης των Δήμων, εγκυνομονεί πασιφανείς κινδύνους ιδιωτικοποίησης του, αλλά και πολλές άλλες παραμέτρους-κινδύνους, που είναι αναγκαίο να “πέσουν στο τραπέζι” και να συζητηθούν άμεσα.

Μπορεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε (χαράτσια, ακρίβεια, ανεργία) να είναι τεράστια, αλλά την πνοή ζωής που δίνει στην Αθήνα το Πάρκο, οφείλουμε να την προστατέψουμε.

Σας καλούμε όλους, λοιπόν, την Κυριακή 16.12.2012 στις 11:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου (δίπλα στο parking που βρίσκεται μέσα στο Πάρκο, στην είσοδο από Σπύρου Μουστακλή – εργατικές πολυκατοικίες).

 

Δημοτική Κίνηση “αλληλεγγύη” 

Αριστερό Σχήμα Ιλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *