Η απάντηση της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ στον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η απάντηση του προέδρου του ΑΣΔΑ, μόνο που, για μία ακόμα φορά, τίποτα για την ταμπακέρα.
Αντί να αναλώνεται σε παράθεση κοσμητικών επιθέτων και προσδιορισμών, καλό θα ήταν, πριν κάνει το «Αντώνης Τρίτσης» ένα νέο Hyde Park, να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα αυτονόητα, όπως ο ίδιος αποκαλεί.

Αυτονόητο είναι κύριε πρόεδρε, πως οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στο ΔΣ του Φορέα ήταν ανέκαθεν πλειοψηφία (5 στους 9), εκτός κι αν ο εκπρόσωπος της νομαρχίας δεν είναι αυτοδιοικητικός.

Αυτονόητο είναι επίσης, πως όλα αυτά τα χρόνια η πλειοψηφία ανεχόταν την καταστροφή του Πάρκου και την οιονεί παράδοσή του στους ιδιώτες.

Αυτονόητο επίσης και το γεγονός, ότι ο δήμος Ιλίου δεν χρειάστηκε την «κατάληψη» της 12 Οκτώβρη 2008, μιας και έχει προ καιρού κάνει την δική του σε μεγάλες εκτάσεις του Πάρκου.

Αυτονόητο είναι επίσης να γνωρίζετε έγγραφα της Βουλής των Ελλήνων που αφορούν το Πάρκο που θέλετε να σώσετε, κι όχι να τα ζητάτε από «χονδροειδείς ψεύτες» και «όψιμους» οικολόγους.

Αυτονόητη είναι, τέλος, η απαξία με την οποία περιβάλλετε τη μοναδική οικολογική οργάνωση που δραστηριοποιείται μέσα στο Πάρκο, την Ορνιθολογική Εταιρεία. Ή μήπως ξεχάσατε πως γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τις έγγραφες αντιρρήσεις της για την κακόγουστη φιέστα που στήσατε στις 5 Ιούνη 2008 για την (δήθεν) ευαισθητοποίηση των πολιτών στα περιβαλλοντικά θέματα;

Οι οικολογικές σας ανησυχίες, με όση καλή πίστη κι αν ειδωθούν, προσκρούουν πάνω σε ασυμβίβαστα, όπως η συμμετοχή στο «επαναστατικό ΔΣ» σας αμφιλεγόμενων συλλόγων, ιδρυτικά μέλη των οποίων δικαιολογούν τους εργολάβους που καταστρέφουν όποιο πράσινο απέμεινε στο δήμο μας.

Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ κριτές προθέσεων. Για την σωτηρία του Πάρκου δεν περισσεύει κανείς. Εκτός, βέβαια, απ’ αυτούς που με την ανοχή ή και την συνενοχή τους το οδήγησαν στον σημερινό μαρασμό. Αυτοί πρέπει και να καταδειχθούν αλλά και να λογοδοτήσουν.

Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε προεκλογικές κι επικοινωνιακές σπέκουλες απ’ όπου κι αν προέρχονται. Για μας το Πάρκο είναι πρόβλημα ζωής, είναι παρακαταθήκη για τα παιδιά μας. Δεν είναι αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης ούτε δεξαμενή ψήφων βουλευτικών (ή άλλων) φιλοδοξιών.

Η σωτηρία του Πάρκου απαιτεί δραστικές και άμεσες λύσεις: παράδοση όλων των καταπατημένων χώρων στον Φορέα, άμεση κι εντατική δεντροφύτευση, εκδίωξη όλων των ιδιωτών, άμεση παραίτηση από τις ντροπιαστικές αγωγές εναντίον των μεροκαματιάρηδων του natura shop, άμεση εκπόνηση βιώσιμης μελέτης, στελέχωση του Φορέα με ειδικούς επιστήμονες (κι όχι με ευκαιριακούς οικολόγους) και γκρέμισμα όλων ανεξαιρέτως των παρανόμων κατασκευών (κτίριο ερπετών, βοηθητικό γήπεδο Ιλίου κλπ).

Κυρίως όμως, έγγραφες και υπεύθυνες διαβεβαιώσεις για την πλήρη εφαρμογή του ΠΔ 184/2002 και την διασφάλιση του δημόσιου και αυστηρά περιβαλλοντικού χαρακτήρα του Πάρκου.

Σ’ όλα αυτά θα μας βρείτε συμμάχους. Στα υπόλοιπα, οι πολίτες της δυτικής Αττικής θα σας γυρίσουν την πλάτη. Το πρώτο μήνυμα το πήρατε στην φιέστα για την «κατάληψή» σας, όπου, αν δεν ήταν οι υπάλληλοι των δήμων και του ΑΣΔΑ, η σεμνή τελετή θα διαδραματιζόταν μεταξύ συγγενών και φίλων.

Η οικολογία και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι, βλέπετε, προσοδοφόρο παραμυθάκι που πουλάει. Είναι διαχρονικός αγώνας συνέπειας, συγκρούσεων και, κυρίως, τολμηρών αποφάσεων. Και οι πολίτες ξέρουν πια καλά, πως η δυσκολότερη προστασία είναι αυτή εναντίον των «σωτήρων» τους.

ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Δύο φωτογραφίες από την φιέστα δείχνουν τις προθέσεις σας…

xrisantema.jpg

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ στην διάρκεια της φιέστας που διοργάνωσε φυτεύει στο Πάρκο γλάστρες

foto.jpg

“Οικογενειακή” φωτογραφία των “σωτήρων” Βουλευτών και επίδοξων Βουλευτών και Υπουργών έτοιμη να κοσμήσει προεκλογικά φυλλάδια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *