Σάββατο 6 Δεκεμβρίου συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: S.O.S για τη σωτηρία του πλανήτη

afisa-2008.jpg

54 Κινήσεις Πολιτών για την Πόλη και το Περιβάλλον, 37 Αυτοδιοικητικά Σχήματα (μεταξύ τους και η ΑΠΟΔΡΑΣΗ), 13 Συνδικαλιστικοί και Επιστημονικοί Φορείς, 10 Οικολογικές και Κοινωνικές Οργανώσεις, συνεργαζόμαστε για ένα μαζικό, πολύχρωμο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου , ώρα 12.00 μ.μ.

Εκπέμπουμε S.O.S για τη σωτηρία του πλανήτη

Ενώνουμε τη φωνή μας με το παγκόσμιο κίνημα κατά της κλιματικής αλλαγής. Ζητάμε να ληφθούν μέτρα τώρα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τις ευρωπαϊκές και διεθνείς περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και να σταματήσει την πολιτική – ενεργειακή, χωροταξική, περιβαλλοντική – που ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή.

Διεκδικούμε δραστικές αλλαγές στο παγκόσμιο πρότυπο ανάπτυξης (παραγωγής και κατανάλωσης). Η διέξοδος από την οικονομική κρίση πρέπει να βασιστεί στις πολιτικές που εγγυώνται τη σωτηρία του πλανήτη.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να συμμορφωθεί επιτέλους η Ελλάδα με τους στόχους του Κιότο και να συμμετάσχει ενεργά στην προώθηση μιας παγκόσμιας συμφωνίας που θα επιβάλλει δραστική μείωση των εκπομπών αερίων φαινομένου θερμοκηπίου.

• Να περιοριστεί δραστικά η χρήση ορυκτών καυσίμων στην ηλεκτροπαραγωγή και να μην κατασκευαστούν οι σχεδιαζόμενες μονάδες λιθάνθρακα. Όχι στην επέκταση των εγκαταστάσεων της Petrola και στη δημιουργία ηλεκτοπαραγωγικής μονάδας στην Χαλυβουργική. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και στα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Να ληφθούν αντιρρυπαντικά μέτρα στη βιομηχανία και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

• Να καλύψουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (αιολικής, ηλιακής, γεωθερμικής κ.λπ.) άμεσα το 20% και στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης ενέργειας.

Ναι στα φωτοβολταϊκά, όχι όμως σε βάρος της αγροτικής γης και των δασικών εκτάσεων.

Όχι στα βιοκαύσιμα που καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και οδηγούν σε επισιτιστική κρίση

• Να ληφθούν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στην κατανάλωση.

Να εφαρμοστούν σε παλιά και νέα κτίρια σύγχρονοι κανόνες και προδιαγραφές με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της οικολογικής δόμησης.

Να αλλάξει ριζικά το Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο και να αποσυρθεί το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό.

Να περιοριστεί δραστικά η χρήση ΙΧ αυτοκινήτου και να ενισχυθούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς με έμφαση στα ηλεκτροκίνητα και το ποδήλατο. Όχι σε αυτοκινητόδρομους που καταστρέφουν το περιβάλλον.

Να γίνει ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, που αποτελούν δημόσιο αγαθό, να καταπολεμηθεί η σπατάλη και να εξασφαλιστεί καθαρό πόσιμο νερό για όλους. Όχι στην εκτροπή του Αχελώου. Ναι στα μικρά υδροηλεκτρικά φράγματα.

Να κηρυχθούν αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις, να προστατευτούν αποτελεσματικά με τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων, τα δάση της χώρας χωρίς εξαιρέσεις. Όχι στην αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος. Να καταργηθούν οι δασοκτόνοι νόμοι.

Να σωθούν όλοι οι ελεύθεροι και πράσινοι χώροι. Κανένα τετραγωνικό μέτρο νέας δόμησης στους δημόσιους και ελεύθερους χώρους.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, η οποία προωθείται από ορισμένες κυβερνήσεις ως εναλλακτική μορφή στο σημερινό κυρίαρχο ενεργειακό πρότυπο.

Απάντηση στην οικονομική κρίση αποτελούν οι δημόσιες επενδύσεις που προωθούν την οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας, σταματούν την κλιματική αλλαγή και δημιουργούν πράσινες θέσεις εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *