H Πολεοδομία Δυτικής Αττικής διέταξε την διακοπή των έργων

Φαίνεται πως όταν η αριστερά συστρατεύεται και δρα από κοινού και με πλήρη σύμπνοια γίνεται πολύ πιο «επικίνδυνη» απ’όσο φοβάται και ψελλίζει ο δήμαρχος.
Φαίνεται επίσης πως στην ιστορία με το πρώην Βούκινο άλλοι έκαναν πολιτική για να «τα πάρουν» κι όχι η αριστερά, που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε και κατάδειξε την σωρεία παρατυπιών-παρανομιών που συνόδεψαν την άνευ όρων παράδοση του πρώην αναψυκτηρίου σε ομάδα ιδιωτών που ακόμα δεν τους γνωρίζουμε όλους.
Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η συμφωνία της δημοτικής διοίκησης για το ξεπούλημα του πρώην Βούκινου, τόσο η ΑΠΟΔΡΑΣΗ όσο και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, με καίριες παρεμβάσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησαν όλα τα έγγραφα και δικαιολογητικά. Παρά τις υποσχέσεις του δημάρχου, εισέπραξαν μόνον ύβρεις και άθλια υπονοούμενα.
Δεν πτοήθηκαν όμως και κινήθηκαν άμεσα στις αρμόδιες πολεοδομικές αρχές. Όχι για προσωπικό τους όφελος, ούτε για να εξυπηρετήσουν τον όποιον ιδιώτη ημέτερο. Αλλά για να διαφυλάξουν και προστατεύσουν τον δημοτικό χαρακτήρα του αναψυκτηρίου και τον ζωτικό χώρο της κεντρικής πλατείας του δήμου μας που η δημοτική διοίκηση ξεπούλησε αντί πινακίου φακής.
Και μαζί πέτυχαν.
Μπροστά στη σωρεία παρανομιών (για τις οποίες θα επανέλθουμε λεπτομερώς) η Πολεοδομία Δυτικής Αττικής διέταξε την διακοπή των έργων μέχρι ο ιδιώτης να προσκομίσει τις απαραίτητες άδειες, που, φυσικά, δεν έχει.
Η απόφαση αυτή είναι ένα πρώτο ηχηρό χαστούκι στην αλαζονεία και την καθεστωτική νοοτροπία της δημοτικής αρχής. Είναι όμως κι’ ένα καμπανάκι για τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας (και όχι μόνο), οι οποίοι, στις 28 Σεπτέμβρη, θα πρέπει να ζητήσουν εξηγήσεις από την δημοτική διοίκηση για το ότι ανέχτηκε (τουλάχιστον) παρανομίες τέτοιου μεγέθους από τους ιδιώτες.

Τα πράγματα δεν σταματούν εδώ.
Είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν κι’ άλλες εξελίξεις και η ΑΠΟΔΡΑΣΗ είναι έτοιμη να κλιμακώσει τη δράση της για να εμποδίσει την κατάληψη της πλατείας από τους ιδιώτες με τις ευλογίες της δημοτικής διοίκησης.
Να είστε βέβαιοι κύριοι της διοίκησης πως από πλευράς ακλόνητων επιχειρημάτων ακόμα δεν έχετε δει ούτε την αρχή.
Έχετε ακόμα χρόνο να αλλάξετε ρότα, να φερθείτε σαν προοδευτική διοίκηση (που κομπάζετε πως είστε) και να προστατεύσετε επιτέλους τη δημοτική περιουσία καταγγέλλοντας άμεσα τη σύμβαση με τον ιδιώτη και επαναφέροντας την κεντρική πλατεία σε μορφή που αξίζει στους δημότες: ελεύθερη, πράσινη και ανθρώπινη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *