“ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” η δύναμή μας

Η «Αλληλεγγύη», είναι δηµοτική κίνηση που δραστηριοποιείται στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό.
Ιδρύθηκε στις 30 Ιούνη του 2010 (μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» βάσει του οποίου συνενώθηκαν οι Δήμοι Αγίων Αναργύρων και Καματερού), μετά από γενική συνέλευση, µε βασικό πυρήνα τις δυνάµεις της δηµοτικής παράταξης «Απόδραση» των Αγίων Αναργύρων και της δημοτικής παράταξης «Έξοδος» του Καματερού.

Η «Αλληλεγγύη», εµπνέεται από τους παλιότερους και σύγχρονους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας, των κινημάτων πόλης, της οικολογίας για ανθρώπινη δουλειά, κοινωνικό κράτος, ποιότητα ζωής, δημοκρατικά δικαιώματα, για µια δικαιότερη και οµορφότερη πόλη, για δηµοκρατική αυτοδιοίκηση και συµµετοχή των πολιτών.
Συµµετέχει και συνεργάζεται µε τα διεκδικητικά κινήµατα πολιτών τόσο στο Δήµο Αγίων Αναργύρων – Καματερού όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας και είναι ιδρυτικό µέλος (η ΑΠΟΔΡΑΣΗ και η ΕΞΟΔΟΣ) του Παναττικού Δικτύου Κινηµάτων Πόλης.
Είναι ανοιχτή σε κάθε ενεργό πολίτη που έχει διαφορετική οπτική αλλά θέλει να συµµετέχει σε µια κοινή προσπάθεια για την προώθηση σύγχρονων ριζοσπαστικών λύσεων στα προβλήµατα της πόλης µας.

Γιατί αλληλεγγύη;

Μα γιατί οι καιροί που ζούμε αλλά κι αυτοί που έρχονται είναι παραπάνω από δύσκολοι. Και μόνο αν σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον θα μπορέσουμε ν’ αντέξουμε και ν’ ανατρέψουμε την κατάσταση. Μόνο αν βάλουμε στο λεξιλόγιο και στη ζωή μας λέξεις και αξίες λίγο ξεχασμένες, είναι η αλήθεια, θα καταφέρουμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε, να πορευτούμε νικηφόρα απέναντι σ’ αυτούς που κλέβουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας με χίλιους δυο τρόπους.

Γιατί η Αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας και στόχος μας είναι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση.

Διαβάστε όλη την απόφαση της συνέλευσης: apofasi_30_6_2010.doc

Η συνέλευση επίσης αποφάσισε: 

1. Την εκλογή Συντονιστικού Γραφείου αποτελούμενο από τους:

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΤΖΟΥΛΙΑ, ΚΟΥΤΑ ΒΑΣΙΛΗ, ΛΥΤΡΑ ΑΛΕΚΟ, ΜΠΙΖΑ ΘΩΜΑ , ΠΑΝΤΟ ΛΑΖΑΡΟ, ΡΟΥΣΝΤΙ ΦΑΤΙΜΑ, ΣΙΑΦΑΚΑ ΒΑΣΙΛΗ, ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ, ΤΣΟΥΒΑΛΑ ΝΤΙΝΑ.

2. Η εκλογή του υποψηφίου Δημάρχου θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη μέσα από Γενική Συνέλευση της κίνησης.

Μέχρι τότε ορίστηκαν ως επικεφαλείς ο ΔΗΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ο ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ οι οποίοι θα συμμετέχουν και στο Συντονιστικό.

3. Εξουσιοδοτήθηκε το νέο Συντονιστικό στα πλαίσια των Θέσεων Αρχών της, να απευθύνει πλατύ κάλεσμα συνεργασίας σε δημοτικές κινήσεις και δημότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *