Ύποπτη; Πινακίδα

   Αντιγράφουμε απο το 2ο  τεύχος της εφημερίδας της πόλης μας  “αλληλεγγύη εν τύπω”:

             Επί της λεωφόρου Χασιάς και πριν από την είσοδο του αμαξοστασίου του Ο.Σ.Ε. , ακριβώς απέναντι από το πολιτιστικό κέντρο «Σπ. Αποστόλου» βρίσκονται τοποθετημένες δύο πινακίδες υπόδειξης των ορίων του Δήμου Ιλίου σε επαφή με το Δήμο μας. Η υπερβολή της ύπαρξης δύο πινακίδων στη θέση αυτή, η τοποθέτηση των οποίων έγινε από το Δήμο Ιλίου, υποκρύπτει μία προφανή σκοπιμότητα.

Για ποιο λόγο οι πινακίδες αυτές κρίνονται ύποπτες; Απέναντι από τις εν λόγω πινακίδες, στην άλλη πλευρά της Λεωφόρου Χασιάς βρίσκεται το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού «Σπ. Αποστόλου» και αμέσως μετά η οδός Αρετής, που πράγματι προσδιορίζει τα όρια του Δήμου Ιλίου. Η οριογραμμή του Δήμου Ιλίου βεβαίως καθορίζεται από την οδό Αρετής, όμως από την οδό αυτή και μέχρι την οδό Μπίμπιζα (βορειότερα), η κοινή οριογραμμή των δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού διέρχεται από τον άξονα της Λεωφόρου Χασιάς δηλαδή από το μέσο του εγκεκριμένου πλάτους της. Η κοινή αυτή οριογραμμή ορίζεται σαφώς στο διάγραμμα του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) των Αγίων Αναργύρων. Επομένως, ο δήμος Ιλίου δεν έχει καμία χωρική ευθύνη και αρμοδιότητα στη θέση που βρίσκονται οι πινακίδες, δηλαδή στην απέναντι πλευρά της Λεωφόρου Χασιάς και πέραν του άξονά της. Είναι τυχαίο ότι οι πινακίδες βρίσκονται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείει το αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Ε; Μήπως κάποιος εποφθαλμιά το εγκαταλελειμμένο σήμερα αμαξοστάσιο ή μήπως δημιουργεί εντυπώσεις στους δημότες για την παρουσία στα διοικητικά όρια του Δήμου μας των απορριμματοφόρων του Δήμου Ιλίου;

                 Η Δημοτική μας αρχή έχει χρέος να υπερασπιστεί τα διοικητικά όρια του Δήμου μας, να ξηλώσει και να τοποθετήσει σωστά τις πινακίδες που να ενημερώνουν και όχι να παραπληροφορούν κόβοντας τις όποιες ορέξεις έχει ο επεκτατικός γείτονας. Πέρα όμως από την υπεράσπιση των ορίων και των δημοτικών του εκτάσεων, ο δήμος μας πρέπει να προωθήσει άμεσα το σχεδιασμό αλλά και στοχευμένες δράσεις για την αξιοποίηση του αμαξοστασίου του Ο.Σ.Ε. που βρίσκεται μία ανάσα από το κέντρο των Αγίων Αναργύρων και από το μητροπολιτικό πάρκο «Α. Τρίτσης» ώστε να πάψει να αποτελεί ένα αναξιοποίητο αστικό κενό στον πυρήνα της πόλης.

Βασίλης Σιαφάκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *