αποδραση, Ιούλιος 2007, Δημότες ενημερωθείτε γιατί χανόμαστε!

Για να πούμε τη μαύρη μας αλήθεια, δεν περιμέναμε απάντηση του Οργανισμού του Πάρκου στην Αναφορά μας. Κι εφόσον μας διακατέχει κρίση ειλικρίνειας, πρέπει να ομολογήσουμε, πως χίλιες φορές να μη μας είχε απαντήσει. Κι αυτό γιατί, με το από 12/4/2007 έγγραφό του, ο Οργανισμός του Πάρκου υπογράφει στην ουσία την πλήρη αδυναμία και ανεπάρκειά του ν’ αντεπεξέλθει στην αποστολή του. Δεν χρειάζεται ούτε να μακρηγορήσουμε αλλά ούτε και ν’ αναλύσουμε σε βάθος την απάντησή του. Μας αρκεί να σημειώσουμε με θλίψη τα βασικά της σημεία.
Θαυμάστε και προσπαθήστε ν’ αξιολογήσετε:

parko3

Όπως με παρρησία μας διαβεβαιώνει ο Πρόεδρός του, ο Οργανισμός του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού πάρκου των Βαλκανίων λειτουργεί και διοικείται από την ημέρα σύστασής του χωρίς τοπογραφικό σχεδιάγραμμα. Άρα, η οποιαδήποτε χωροταξική παρέμβαση γίνεται με τρόπο επιστημονικό, δηλαδή, από την ελιά μέχρι τη ραχούλα κι από το υψωματάκι μέχρι το μονοπάτι. Από την άλλη, έχουν παραχωρηθεί εκτάσεις στο Δήμο Ιλίου για κατασκευή ενός (1) γηπέδου. Πού έχουν παραχωρηθεί, πότε και από ποιον, θα το μάθουμε εν καιρώ. Α! Να μη το ξεχάσουμε: γήπεδο του Δήμου Ιλίου υπάρχει μέσα στο Πάρκο ήδη από το 1981.
Το φυτώριο του Δήμου Ιλίου (ναι, ναι πάλι αυτού) αποφασίστηκε και διατάχθηκε επί προεδρίας του Οργανισμού του τέως Δημάρχου Ιλίου (βρε! βρε!), σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίες του «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»… Ασήμαντες λεπτομέρειες του είδους μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, τοπογραφική οριοθέτηση του φυτωρίου κ.λπ. παραλείφτηκαν στο βωμό της γενναιοδωρίας του Δήμου Ιλίου, σύμφωνα με την οποία «…από το φυτώριο αυτό θα προμηθεύεται δωρεάν φυτά το Πάρκο…».
Τέλος, το κτίριο του (συγχωρεμένου) τρένου ενοικιάστηκε στους καρατέκα και λοιπούς πολεμοχαρείς με την αιτιολογία, πως είχε μεταβληθεί σε χώρο σκουπιδιών και σύναξης ναρκομανών αλλά κι άλλων εγκληματικών στοιχείων, σύμφωνα με την παγκοσμίως κοινή τακτική του «ό,τι δεν είμαστε ικανοί ν’ αντιμετωπίσουμε το ξεπουλάμε κι ησυχάζουμε». Θέλετε και λεπτομέρειες; Συμβόλαιο τετραετούς (4 χρόνια) διάρκειας με μηνιαίο μίσθωμα 250 ευρώ. Το θέλετε και ολογράφως; Διακόσια πενήντα ευρώ το μήνα για ακίνητο με επιφάνεια τετρακοσίων ογδόντα (480) τετραγωνικών μέτρων. Για όσους δεν κατάλαβαν, ο Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης ενοικιάζει δημόσια περιουσία προς πενήντα (50) λεπτά το τετραγωνικό μέτρο το μήνα. Θέλετε κι ένα μέτρο σύγκρισης; Από τους καταστηματάρχες των μαγαζιών βιολογικών προϊόντων «Natura Shop», της μόνης επιχείρησης που συνάδει με τους πραγματικούς σκοπούς του Πάρκου, απαιτούν ενοίκια της τάξης των εκατό πενήντα (150) ευρώ το μήνα για ακίνητα με επιφάνεια δέκα πέντε (15) και είκοσι (20) τετραγωνικών μέτρων. Με άλλα λόγια, κι επειδή σας καλομάθαμε, ενοικίαση της τάξης των επτάμισυ (7,5) έως δέκα (10) ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Κατά τα λοιπά, ο Οργανισμός δεν κατάλαβε τι είδους άδειες του ζητήσαμε να προσκομίσει. Λες και τα φυτώρια και λοιπά γήπεδα κατασκευάζονται παγκοσμίως χωρίς άδειες, αυθαίρετα και χωρίς να οριοθετούνται τοπογραφικά.
Δεν βαριέστε κύριοι διαχειριστές και προεδρεύοντες… Όταν θα έρθει η ώρα, θα σας ζητήσουμε τις άδειες και τις μελέτες για τις νεροτσουθλήθρες και τις υπόλοιπες περιβαλλοντικές σας ανησυχίες – παρεμβάσεις…
Αλήθεια όμως, οι Δήμοι Αγίων Αναργύρων και Καματερού τι λένε για όλα αυτά;
Οψόμεθα εις Φιλίππους ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *