ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 3ης ΕΚΤΑΚΤΗΣ και 2ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΑΚ

Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 13/1/2011, εκτάκτως  το  Δημοτικό Συμβούλιο μετά από έγγραφο αίτημα του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων. Με το έγγραφο του, το Σωματείο ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη απόφασης για την παραμονή των συμβασιούχων στο Δήμο. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου, το Δ.Σ. έπρεπε να πάρει  απόφαση ότι: οι συμβασιούχοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται  συμβάλλοντας  έτσι στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θεωρώντας απόλυτα δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων, το υπερψήφισε δια του εκπροσώπου της, δηλώνοντας ότι είναι στο πλευρό τους σε οποιαδήποτε νόμιμη ή «παράνομη» απόφαση τους. Τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφίας που προβλέπει μόρια για τους συμβασιούχους σε επόμενες προσλήψεις του Δήμου. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην πρόταση αυτή ψήφισε λευκό, επειδή δεν δίνει λύση στο άμεσο πρόβλημα των συμβασιούχων.

Στη 2Ο  Τακτική συνεδρίαση του το Δ.Σ. την  Τρίτη 11/1/2011 πήρε απόφαση συγκρότησης των εξής επιτροπών του Δήμου: παραλαβής προμηθειών, εκποίησης και καταστροφής  αντικειμένων, παραλαβής για εργασίες και μεταφορές και διενέργειας διαγωνισμών προμηθειών.

Επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18/1/2011 και ώρα 12.00 στο Δημοτικό κινηματοθέατρο ΜΕΛΙΝΑ, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου και μόνο από την πλειοψηφία η πρόσληψη, 1 γιατρού εργασίας  με σύμβαση 1 χρόνου, ενός υπαλλήλου για 1 χρόνο, για τις ανάγκες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου και 2 δημοτικών ανταποκριτών για 1 χρόνο για να παρέχουν διοικητική βοήθεια σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στις υπηρεσίες του Δήμου. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ διαφώνησε με τις προσλήψεις αυτές και πρότεινε να ενταχθούν στο συνολικό προγραμματισμό προσλήψεων του Δήμου, θεωρώντας απαράδεκτο να γίνονται αποσπασματικά προσλήψεις όταν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ψήφισε λευκό στο «ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού για το έτος 2011» θέμα που υπερψηφίστηκε από τις άλλες παρατάξεις του Δ.Σ. επειδή δεν εξασφαλίζεται σύμφωνα με την εισήγηση, η μη παραβίαση του 8ωρου και της 5θήμερης εργασίας και δεν υπήρχε καμία αναφορά για το κόστος της παραπάνω εργασίας και πως αυτό θα καταβαλλόταν στο προσωπικό. Επιπλέον η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θεωρεί απαράδεκτο αντί προσλήψεων να επιλέγεται η υπερεργασία.

One thought on “ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 3ης ΕΚΤΑΚΤΗΣ και 2ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΑΚ

  • 17 Ιανουαρίου 2011, 03:59
    Permalink

    Ευτυχώς που ψηφίσατε για την κοπή της πίττας σύντροφοι. Να χαρίσετε το κομμάτι σας στους απολυμένους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *