Δεν θα εγκαταλείψουμε το πάρκο Α. Τρίτσης στα χέρια τους…

Τρεις μήνες μετά την οχτωβριανή «επανάσταση» των οικολογικά ανήσυχων δημάρχων Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων Ιλίου και Καματερού, και ενώ το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» παραμένει σε άθλια κατάσταση, μιας και πέραν της πενιχρής δενδροφύτευσης και της στοιχειώδους καθαριότητας όλες οι υποδομές του παραμένουν κατεστραμμένες, έχουμε νέα πρόσκληση-πρόκληση της ομάδας σωτηρίας.

Όποιος πίστεψε στις (πριν την ώρα τους) προεκλογικές εξαγγελίες του προέδρου του ΑΣΔΑ και των δημάρχων αλλά και του πρωτοπόρου οικολόγου του δήμου μας εξαπατήθηκε οικτρά. Μια απλή επίσκεψη στο πάρκο φτάνει για να διαπιστώσει πόσο απατηλά ήταν όσα με στόμφο εξήγγειλαν όλοι αυτοί οι κύριοι.

Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ από την πρώτη στιγμή αντέδρασε σ’ αυτή την επικοινωνιακή και αποπροσανατολιστική τακτική. Αντέδρασε με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

Κατέδειξε αφενός την ανεπάρκεια του Φορέα διοίκησης αλλά και την υποκρισία της αυτοδιοικητικής πλειοψηφίας του διοικητικού του συμβουλίου.
– Καυτηρίασε την παντελή αδιαφορία της πολιτείας και την ελλιπή χρηματοδότηση.
– Προσπάθησε και πέτυχε τον διαχειριστικό έλεγχο για να διαπιστωθούν τυχόν ατασθαλίες στη διαχείριση των πενιχρών κρατικών πόρων.
– Πρότεινε στην αυτοδιοίκηση την προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διερευνηθούν οι δυνατότητες επανένταξης του πάρκου στα κοινοτικά «πράσινα» προγράμματα.
– Προθυμοποιήθηκε να συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις σε πραγματικές προσπάθειες σωτηρίας του.

Δυστυχώς όμως οι τοπικοί μας άρχοντες εξακολουθούν να βλέπουν το πάρκο σαν ευκαιρία πολιτικής σπέκουλας, σαν δεξαμενή μελλοντικών ψηφοφόρων για κάθε όψιμο υποψήφιο βουλευτή στην Β’ Αθήνας.
Έχοντας εστιάσει αποκλειστικά στις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας, προσπαθούν να αποποιηθούν κάθε ευθύνης για την τραγική κατάσταση του πάρκου.

Τα γεγονότα όμως τους διαψεύδουν.
– Καμία δενδροφύτευση δεν θα κρύψει τις δίμηνες συμβάσεις με τις οποίες ο ΑΣΔΑ ήθελε να μετατρέψει το πάρκο σε Hyde Park.
– Καμία κινητοποίηση δεν θα αλλάξει το γεγονός πως από το 2002 η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα ήταν αυτοδιοικητική.
– Κανένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα
δεν θα καλύψει τις επίσημες και δημόσιες δηλώσεις του δήμου Ιλίου πως το πάρκο τους ανήκει και μάλιστα με έγγραφα που όμως ουδέποτε παρουσίασαν.
– Κανένα δέντρο δεν μπορεί να κρύψει τα εκατοντάδες καταπατημένα από τον δήμο Ιλίου στρέμματα.
– Κανένας θάμνος τέλος δεν μπορεί να καλύψει τις εξόφθαλμα επιζήμιες συμβάσεις που ομόφωνα υπέγραφε ο Φορέας με τους «ημέτερους» πολιτικούς φίλους.

Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ

– Θα συνεχίσει να παλεύει για ένα πάρκο αποκλειστικά δημόσιο και αμιγώς περιβαλλοντικό, έξω από κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, ακόμα κι αν αυτή έντεχνα παρουσιάζεται ως «αναψυχή».
– Θα συνεχίζει να υποστηρίζει πως το ΠΔ 184/2002 είναι ένα ισχυρότατο νομικό θεμέλιο για την εύρυθμη λειτουργία του πάρκου, φτάνει να εφαρμοστεί κατά γράμμα.
– Θα συνεχίσει να «ενοχλεί» τους ευσεβείς πόθους όλων όσοι προσπαθούν εις βάρος του πάρκου να προβληθούν και να επιτύχουν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες.

Γνωρίζουμε σε βάθος τα προβλήματα του πάρκου και έχουμε προτείνει απόλυτα συγκεκριμένες λύσεις. Θα προτείνουμε κι άλλες. Και θα παλέψουμε για να τις κάνουμε αποδεκτές από τους πολίτες.

Για μας το πάρκο είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας και πολύ σοβαρό για να το εγκαταλείψουμε στα χέρια τους.

Για αυτούς που διαδίδουν ό,τι μόνιμα κάνουμε κριτική με τις παρακάτω φωτογραφίες τους δείχνουμε με ποιούς ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ να σώσουμε το Πάρκο.

Απολαύστε τις οικολογικές παρεμβάσεις του Δήμου Ιλίου μέσα στο Πάρκο

1. Δέντρα (νέας τεχνολογίας, τετράτροχα) σε έκταση του πάρκου και μάλιστα δέντρα υψηλής παραγωγής οξυγόνου…

1.jpg

2. Παράνομη χωματερή στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης από τον Δήμο Ιλίου βεβαίως, βεβαίως… όπως προκλητικά παραδέχτηκαν δημόσια πριν λίγες ημέρες δύο αντιδήμαρχοι του.

2.jpg

3. Το καλοκαίρι που μας πέρασε σε μία ακόμη προκλητική εκδήλωση με επικεφαλή τον “δεντροκτόνο” κ. Κακλαμάνη και παρά την διαφωνία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας οι “σωτήρες” γιόρτασαν την ημέρα περιβάλλοντος.

4.jpg

Με αυτούς τους κυρίους, που θεωρούν το πάρκο τσιφλίκι τους, και προφανώς όχι ενιαίο δημόσιο χώρο,  που θεωρούν τα 150 στρέμματα δικά τους και θα τα κάνουν πάρκινγκ, χωματερή, γήπεδα, φυτώρια και ό,τι άλλο θέλουν δεν μπορείς να κάνεις μέτωπο για να σώσεις το πάρκο.

Η συμμετοχή στην “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ” εξυπηρετεί προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες στα πλαίσια μιας αδιέξοδης, μικροπολιτικής επικοινωνιακής τακτικής.

One thought on “Δεν θα εγκαταλείψουμε το πάρκο Α. Τρίτσης στα χέρια τους…

  • 13 Μαΐου 2009, 06:54
    Permalink

    Ωραία τα γραφετε ,
    αλλά μόνο γράφετε για να δείξετε ότι
    και εσεις κάνετε ……
    Καθως ποτέ δεν σας ειδαμε να ζητήσετε τον λόγο
    στις φιεστες των Δημαρχαιων ,
    ποτέ δεν σας ειδαμε στα δημοτικά συμβούλια των δημων
    να “γκρινάζετε” και πάντα η οδηγία που ακολουθειτε
    είναι αυτή του κόμματος , δηλαδή ¨:”κρατατε αποστασεις ασφαλειας –
    μην εκτιθεστε- και να εχετε παρουσια αλλά διακριτικά (καθως και οι ψηφοφοροι μας ζητουν μια δραστηριοποίηση)”

    Γιατι δεν εμπλέκεστε σε πιο δραστικές κοινητοποιήσιες ?
    Γιατί δεν εχετε ποτέ παρουσία στο πάρκο παρα μόνο αν ερθει κανενα καναλι?΄
    Γιατί δεν εισαστε ποτέ εκει όταν τα ντεσιμπέλ βαρανε τέρμα με έγκριση
    του Φορέα_βλέπε δημαρχαίων?

    Ερωτώ ρητορικά καθώς ποτέ δεν δινετε απαντησεις ……
    Ενας γείτονας που εχω την τυχη – ατυχια (λόγω των απογοητευσεων στους αγωνες για το παρκο)
    να κατοικω ακριβώς δίπλα ……….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *