ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ …

Μέλη του κινήματος: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, φαίνεται ότι έχουν γίνει ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι, δεκάδες (ή  εκατοντάδες;) υπάλληλοι του Δήμου με διάφορες σχέσεις εργασίας, παραμένουν απλήρωτοι ακόμη και για 3 μήνες!!!

Όταν η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  έθεσε το θέμα για μιά ακόμη φορά, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη30/8/2011, οι απαντήσεις της Διοίκησης παρέπεμπαν στις δυσκολίες της εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Αλήθεια, τώρα έγινε αντιληπτός από τη Διοίκηση του Δήμου ο πρόχειρος και επικίνδυνος χαρακτήρας του νόμου που ήρθε για να διαλύσει την αυτοδιοίκηση;

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι, τα στελέχη αλλά και εργολάβοι και προμηθευτές του Δήμου πληρώνονται κανονικά. Θα πούμε μόνο τούτο. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές, είναι ντροπή να υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αμοιβές πείνας. Οι όποιες εξηγήσεις της Διοίκησης δεν μπορούν να εξαργυρωθούν ούτε στις τράπεζες, ούτε στα σούπερ μάρκετ ούτε μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες των εργαζομένων.

Άρα πρώτη προτεραιότητα της Διοίκησης του Δήμου, από το Δήμαρχο μέχρι το στέλεχος που θα βάλει την τελευταία υπογραφή, πρέπει να είναι η τακτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων που εκτός των άλλων έχουν φορτωθεί με περισσότερο έργο λόγω της αφαίμαξης του προσωπικού των Δήμων.

Τώρα, σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα του Δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 30/8/2011:

1.- Επικυρώθηκε παλαιότερη απόφαση  για ορισμό μελών στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Α’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ και στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΣΧΟΛΙΚΕΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Β’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ.

2.- Έγινε εκλογή των εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Για το θέμα αυτό ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δίνει το δικαίωμα εκπροσώπησης μόνο στη Διοίκηση και στη μείζονα αντιπολίτευση. Γι αυτό το λόγο η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καταγγέλοντας για μιά ακόμη φορά τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Εκπρόσωποι εκλέχτηκαν 2 από τη Διοίκηση του Δήμου (ο Δήμαρχος συμμετέχει έτσι κι αλλιώς) και 1 απο τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *