Ηθικά και πολιτικά έκθετος

Σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης είχε ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν τους τελευταίους τρεις μήνες στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων. Στην εκπομπή ήταν καλεσμένος ο κ. Παναγιώτης Τερζόγλου (μέλος του συντονιστικού της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ). Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρενέβη και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Νίκος Σαράντης.

Ακούστε το ρεπορταζ και τις παρεμβάσεις: giname-boukino.mp3 

 Ο Δήμαρχος εμπλέκει και τον αείμνηστο Σ. Αποστόλου για να δικαιολογήσει τις αυθαιρεσίες του

Να βαφτίζεις το μαύρο – άσπρο, για να δικαιολογήσεις την πολιτική σου … έχει ξαναγίνει.

Να χαρακτηρίζεις τους πολιτικούς σου «αντιπάλους» ως επικίνδυνους και ως υπηρέτες επιχειρηματικών (;) συμφερόντων … έχει ξαναγίνει επίσης.

Να κατηγορείς πολιτικούς χώρους που κάνουν κριτική και ασκούν έλεγχο σε κάθε μορφής εξουσίας ότι κάνουν πολιτική για να τα «παίρνουν» μας το ΄πε.

Αλλά ότι θα έφτανε στο σημείο να εμπλέξει τον αείμνηστο Δήμαρχο Σπύρο Αποστόλου, προκειμένου να δικαιολογήσει τις αυθαιρεσίες του… αυτό δεν το περιμέναμε ούτε καν από τον κ. Σαράντη. Είναι δείγμα ανδρός ηθικά και πολιτικά μικρού στο ανάστημα.

Διαβάστε απομαγνητοφωνημένο το συγκεκριμένο απόσπασμα…

Δήμαρχος: Δεύτερο η ΓΑΙΑ έδωσε το χώρο αυτόν που προϋπήρχε το αναψυκτήριο. Στο οποίο αναψυκτήριο δεν είχα δώσει άδεια προηγούμενα αλλά κάποιοι σύντροφοι, οι οποίοι δεν πρέπει να θίγοναι γιατί άλλοι έχουν φύγει από τη ζωή και άλλοι υπάρχουν.
Τερζόγλου: Τι εννοεί σύντροφοι κ. Διονέλλη; Ποιοι συντροφοι, δικοί μου σύντροφοι;
Διονέλλης: Ποιοι είναι οι σύντροφοι κ. Δήμαρχε; Ποιανού σύντροφοι;
Δήμαρχος: Είναι κάποιοι Δήμαρχοι που περάσαν από δω κάποιοι αντιδήμαρχοι που πέρασαν από δω παλιά έχουν υπογράψει για το αναψυκτήριο.
Τερζόγλου:
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ Δήμαρχο στους Αγ, Αναργύρους.
Δήμαρχος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε Δήμαρχο στους Αγ. Αναργύρους…;;; έτσι Νομίζω ότι δεν γνωρίζετε την ιστορία. Μήπως είσαστε καινούργιος;
Τερζόγλου: Καινούργιος είμαι είναι αλήθεια αυτό. Αλλά ιστορία ξέρω.
Δήμαρχος: Αν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του Συνασπισμού δεν ήταν δήμαρχος των Αγ. Αναργύρων εγω πάντως ήμουν μαζί του.
Τερζόγλου: Ε να το πείτε αυτό. Γιατί δεν το λέτε; Γιατί δε λέτε ότι εκείνος ο Δήμαρχος φταίει που έδωσε άδεια να κατασκευαστεί το αναψυκτήριο;

Ο αείμνηστος Δήμαρχος, και οι τότε συνεργάτες του, κ. Σαράντη, δεν ξεπούλησαν την πλατεία σε ιδιώτες. Έφτιαξαν ένα δημοτικό αναψυκτήριο στην κεντρική πλατεία σε άλλη εποχή και με άλλες ανάγκες για ελεύθερους χώρους. Πάρτε τις ευθύνες σας κ. Δήμαρχε και μην πετάτε λάσπη ειδικά σε ανθρώπους που δεν μπορούν να σας απαντήσουν.

Σε ό,τι αφορά το σήμερα και την ουσία του πράγματος, ο κ. Σαράντης:

1.- Υπεραμύνθηκε ουσιαστικά της απόφασης του να ιδιωτικοποιηθεί ουσιαστικά όλη η πλατεία.
2.- Μετέφερε την ευθύνη στον ιδιώτη, «νίπτοντας τας χείρας του» για την παρανομίες που γίνονται.
3.- Ενέπλεξε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο στην ευθύνη για την έλλειψη αποφάσεων για την κατάληψη του χώρου, το γκρέμισμα του ΒΟΥΚΙΝΟΥ κ.α.
4.- Στοχοποίησε όσους αντιδρούν.
5.- Απέκρυψε ποιοι είναι οι πραγματικοί ενοικιαστές και τι σκοπεύουν.

Για μία ακόμη φορά δηλώνουμε στον κ. Δήμαρχο ότι, δεν μας τρομοκρατεί, ότι κι αν κάνει και τον καλούμε να δώσει στη δημοσιότητα όλο το σχετικό φάκελο του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *