Η εκπαίδευση δεν είναι προνόμιο των λίγων

Η εκπαίδευση δεν είναι προνόμιο των λίγων
Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους

Τα σχολεία άνοιξαν, η κυβέρνηση απειλεί να τα κλείσει
Το σχολικό έτος 2010-2011 χαρακτηρίζεται από την Υπουργό Παιδείας σαν το χειρότερο από την Μεταπολίτευση.

Υποστηρίζουμε το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για διορισμό μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλα τα κενά.
Μετά την μαζική έξοδο στη σύνταξη 11.500 εκπαιδευτικών, λόγω των μέτρων της κυβέρνησης, και τον διορισμό μόνο 2.800(!) σε αντικατάστασή τους, εμφανίζονται χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό δυναμικό, που πρόκειται να καλυφθούν -αν καλυφθούν- με αναπληρωτές περιορισμένου ωραρίου.

Η ποιότητα της παρεχόμενης μόρφωσης είναι στενά συνδεδεμένη με τον αριθμό των μαθητών στην τάξη. Ζητάμε να μην αυξηθούν οι μαθητές ανά τάξη.
Οι περικοπές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του Μνημονίου, οδηγεί παράλληλα στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα από 25 σε 28 παιδιά, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 22 παιδιά ανά τμήμα.

H οικονομική κρίση κάνει επιτακτική την ανάγκη για δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου αλληλεγγύης, ξεκινώντας από την ενίσχυση μαθητών που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα.
Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Καθηγητών να αγωνιστούν για περισσότερα κονδύλια στην εκπαίδευση, για καλύτερη ποιότητα στη μόρφωση, για στήριξη του δημόσιου σχολείου που απειλείται από την πολιτική της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να θεωρείται «αναγκαίο κακό» μια πολιτική που κάνει μόνο κακό –και μάλιστα ανεπανόρθωτο.

Διατυπώνουμε δημόσια την πρόταση, για σύσκεψη όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Δήμο μας με στόχο την εύρεση τρόπων οργάνωσης του συγκεκριμένου δικτύου.

Δημοτική Κίνηση Αλληλεγγύη, Δευτέρα 13/09/2010

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *