Κατέβασμα κεραίας απαιτούν κάτοικοι στο Γεροβουνό

theotokou-65_500×359.jpg

# ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ #

Κατέβασμα κεραίας απαιτούν κάτοικοι στο Γεροβουνό

και μας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/12 στις 11:00π.μ. στην οδό Θεοτόκου.

##################################################

Η δημοτική μας κίνηση από το παρελθόν έχει δημοσιοποιήσει τις απόψεις της σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και το πώς αυτή επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που εμείς, οι δημότες και κάτοικοι που συμμετέχουμε στην “Αλληλεγγύη”, μπήκαμε μπροστά σε αποκαθηλώσεις διαφόρων κεραιών στο Δήμο μας κατά καιρούς.

Επειδή λοιπόν δεν είμαστε πειραματόζωα, ούτε θα επιτρέψουμε να μας κάνουν (όσο περνά από το χέρι μας κάθε φορά), αλλά άνθρωποι, με οικογένειες, με παιδιά, με όνειρα και με ελπίδες,  στηρίζουμε και θα παρευρισκόμαστε στην προσπάθεια αυτή που έχουν ξεκινήσει οι κάτοικοι στο Γεροβουνό, μέχρι να καταφέρουμε μαζί να απομακρύνουμε την παράνομη και επικίνδυνη αυτή κεραία από τη γειτονιά.

Ευελπιστούμε η Δημοτική Αρχή να δείξει την πρέπουσα σημασία και να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις που προβλέπει ο νόμος το συντομότερο δυνατό.

Όχι σαν τις παράνομες διαφημιστικές ταμπέλες που έπρεπε να περάσουν 12 χρόνια απάθειας και μη είσπραξης των οφειλών(!), μέχρι να κατέβουν ..μετά από πιέσεις.

##################################################

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 65

Το τελευταίο διάστημα μετά από καταγγελία ανακαλύψαμε ότι πολύ κοντά στα σπίτια μας υπάρχει σταθμός βάσης για κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας VODAFONE, συγκεκριμένα στην οδό Θεοτόκου 65 στο Γεροβουνό. Η επιβεβαίωση για την ύπαρξη της κεραίας ήρθε και από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”, μετά από αίτηση που κάναμε ως πρωτοβουλία κατοίκων.

Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου κτιρίου πάνω στο οποίο βρίσκεται η κεραία, εκτός του ότι προκειμένου να έχουν προσωπικό οικονομικό όφελος δεν λάβανε υπόψη τους την ήδη επιβαρυμένη υγεία των κατοίκων της περιοχής (βλέπε πυλώνες της ΔΕΗ, χωματερή κ.ά.), δεν τους απασχόλησε καθόλου το γεγονός ότι σε απόσταση 50 μέτρων υπάρχει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού, καθώς και το 5ο & 10ο Νηπιαγωγείο Καματερού, όπου φοιτούν 250 παιδάκια. Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, «χάσαμε» από τη σχολική κοινότητα και από τη γειτονιά ένα παιδάκι 8 χρονών από λευχαιμία.

Σύμφωνα με μελέτες διαφόρων ειδικοτήτων επιστημών, αποδεικνύεται ότι οι βλαβερές συνέπειες χρήσης κινητών τηλεφωνικών συσκευών από ενήλικες, αλλά κυρίως από ανηλίκους, καθώς και η έκθεσή τους (σε κοντινή απόσταση) από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, είναι ανυπολόγιστες, εξαιρετικά βλαπτικές και μη αναστρέψιμες. Η απόσταση π.χ. των κεραιών αυτών από σχολικές μονάδες, νοσοκομεία κ.λ.π, πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή (σύμφωνα με το νόμο), μεγαλύτερη των 300 μέτρων.

Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής με την παρουσία της συγκεκριμένης κεραίας. Έχουμε ξεκινήσει ενέργειες και είμαστε αποφασισμένοι, σε συνεργασία με το δήμο, τη διεύθυνση του σχολείου, το σύλλογο διδασκόντων, τους γονείς, καθώς και πλατύτερο κόσμο της περιοχής, να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου για την απομάκρυνση της κεραίας.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια θεωρούμε αναγκαία τη συμβολή όλων με τη συμμετοχή σας στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στην οδό Θεοτόκου 65, στο Γεροβουνό την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11, καθώς και στη συγκέντρωση υπογραφών για το κατέβασμα της κεραίας. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Κανείς μόνος τους σ αυτές τις δύσκολες, απ’ όλες τις πλευρές, εποχές. Ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Υ.Γ.: Οι κάτοικοι της περιοχής ήδη με τις κινητοποιήσεις τους έχουν καταφέρει να διακοπεί η λειτουργία του σταθμού με το κατέβασμα του γενικού του ρεύματος. Στόχος τους είναι να απομακρυνθεί τελείως και οριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *