ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

3_nosokomeia_se_1.jpg

Στους κεντρικούς στόχους των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι ο περιορισμός και τελικά η ουσιαστική κατάργηση βασικών δικαιωμάτων μας στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στους δημοκρατικούς θεσμούς. Αυτή η πολιτική ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα με μεγαλύτερη ένταση.

Στην υγεία περάσαμε από τις γενικές μειώσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην ουσιαστική κατάργηση νοσοκομείων και τις απολύσεις υγειονομικού προσωπικού. Η κατάργηση του Γ.Ν.Δ.Α Αγ. Βαρβάρα και του Γ.Ν. Πατησίων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής. Επιβαρύνει σημαντικά τη προβληματική λειτουργία των γύρω νοσοκομείων και τελικά οδηγεί το όλο σύστημα σε κατάρρευση. Κερδισμένοι είναι μόνο οι μεγάλες ιδιωτικές μονάδες. Η πολύχρονη ιστορική προσφορά και διαδρομή τους σταματά με μια ανιστόρητη και αδικαιολόγητη απόφαση ενός υπουργού της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Την  ίδια περίοδο με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου απολύονται χιλιάδες  δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι. Η απόλυση τους δρομολογεί πολλαπλάσιες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Ο κοινωνικός ιστός διαλύεται. Οι απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων και η παράλληλη εφαρμογή του οικονομικού παρατηρητηρίου επιδεινώνει τις λειτουργίες της ΤΑ και τελικά την καταργεί.

Ουσιαστικές ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν και οι δημοτικές αρχές των δήμων της περιοχής. Αφού χειροκρότησαν τα μνημόνια και τον Καλλικράτη, ανέχθηκαν την μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους, δέχθηκαν στην πράξη την κατάργηση κοινωνικών δομών,  φοβήθηκαν και αρνήθηκαν να δείξουν εμπιστοσύνη στους εργαζομένους και τους κατοίκους  για να οικοδομηθεί ένα κίνημα αντίστασης και  υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Οι όποιες τελευταίες αντιδράσεις τους δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πολύχρονη αποδοχή των αντιλαϊκών επιλογών των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Πρέπει τώρα να οικοδομήσουμε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και αντίστασης σε αυτές τις πολιτικές. Να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ανατροπής τους. Με δημοκρατία και συμμετοχή. Κτίζοντας κοινές δράσεις εργαζομένων και δημοτών. Οικοδομώντας την ενότητα των διαφορετικών δήμων.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. 

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 

Υπογράφουν:

Γιώργος Γεωργιαννάκης (Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη Αγίας Βαρβάρας)

Δημήτρης Μπίρμπας  (Ανάπλαση Αιγάλεω)

Θοδωρής Σπηλιόπουλος (Πολίτες σε δράση – Οικολόγοι Πράσινοι Χαϊδαρίου)

Αλέξης Πουλιάσης (Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι)

Στέφανος Βλάχος (Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Πετρούπολης

Πάνος Κουτσιανάς (Αριστερό Σχήμα Ιλίου)

Χρήστος Mπατσής (Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου)

Γιάννης Γκολφινόπουλος (Αλληλεγγύη Αγίων Αναργύρων – Καματερού)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *