Μετά από 20 χρόνια….

Σελίδα 3 του μνημονίου Δήμου-ΟΣΕ-Υπουργείου Μεταφορών

Α. ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
(Η κατασκευή θα γίνει στο μέτρο του δυνατού σύμφωνο με την αρίθμηση)

σημείο 2
Ανάπλαση του χώρου που απελευθερώνεται μετά την απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών από τον Πευκώνα έως την οδό Δραγατσανίου. Στην ζώνη αυτή, εκτός του πρασίνου, φωτιμού και χώρου περιπάτου κατασκευάζεται μία γραμμή τύπου τραμ, που θα ενώνει τον νέο Σ.Σ. Αγ. Αναργύρων με την παλαιά γραμμή μέχρι Ελευσίνα.

Το σχέδιο των νέων γραμμών για το Ρυθμιστικό όπως το παρουσιάζουν τα ΝΕΑ  δεν υπάρχει τραμ τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια… Όπως έχουμε πει πολλές φορές το ΤΡΑΜ ως μεταφορικό μέσο είναι αποδεκτό εάν συνδέεται, συμπληρώνει και συμπληρώνεται από τα υπόλοιπα μεταφορικά μέσα. Δεν είναι δυνατόν σε μία γραμμή που εγκαταλείπεται από τον ΟΣΕ και χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική μελέτη και χρηματοδότηση, να λαϊκίζουμε. Ο ΟΣΕ προφανώς θέλει να υπάρχει η θολή προοπτική του ΤΡΑΜ μόνο και μόνο για να μην δώσει τους ελεύθερους χώρους στους πολίτες και τον Δήμο των Αγίων Αναργύρων.

ta-nea.jpg

Το σχέδιο προβλέπει μετρό παντού…
Συγκεκριμένα με τη σταδιακή υλοποίηση των νέων επεκτάσεων και γραμμών, το Μετρό θα πηγαίνει από το Κερατσίνι και τον Πειραιά έως την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία, από το Ζεφύρι και το Περιστέρι έως το Ελληνικό και τη Γλυφάδα, από το Αεροδρόμιο και τη Μεσογείων έως το Αιγάλεω και τον Πειραιά, από την Πετρούπολη και το Γαλάτσι μέσω του Πανεπιστημίου έως το Μαρούσι και τη Λυκόβρυση, από τον Βύρωνα και το Παγκράτι έως τα Πατήσια, τη Ν. Φιλαδέλφεια και τα Άνω Λιόσια, από το Χαλάνδρι και του Γκύζη έως την Καλλιθέα και την Πειραϊκή Χερσόνησο, από το Θησείο και την Πέτρου Ράλλη έως το Κερατσίνι και το Πέραμα, από το Χαϊδάρι και τη Λ. Καβάλας έως τη Νέα Σμύρνη και τον Άλιμο.

Από που δεν θα περάσει ποτέ…

Φυσικά εμείς θα έχουμε σταθμού υπεραστικού για τις κλινάμαξες προς Λάρισα, Θεσσαλονίκη κ.λπ. Τεράστια επιτυχία των δημοτικών αρχών της τελευταίας 12ετίας…

Καλό Πάσχα και ποτέ δεν είναι αργά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *