Νέο χαράτσι στα δημοτικά τέλη

Ζηλεύοντας τη δόξα του συντρόφου του κ. Παπακωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Σαράντης, «προσφέρει» ένα ακόμη χαράτσι στους δημότες που τον ψήφισαν. Στους δε δημότες από το Καματερό, επιφυλάσσει ειδική μοίρα αφού η αύξηση σε αυτούς αγγίζει το 20%. 

Σε μια εποχή που η οικονομία της χώρας εξαιτίας των πολιτικών που άσκησαν τα κόμματα του δικομματισμού, στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε. και της εξυπηρέτησης των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων, οδηγήθηκε στην κατάρρευση, σε μια εποχή που όσοι εργάζονται ακόμη, έχασαν από 20% – 30% του εισοδήματος τους  ενώ οι άνεργοι πέρασαν το 1 εκατ., η Διοίκηση του κ. Σαράντη, κάνοντας επίδειξη ισχύος αποφάσισε και διέταξε ακόμη ένα χαράτσι. 

Αφήνοντας στην άκρη κάθε πρόσχημα, εφαρμόζοντας συνοπτικές διαδικασίες αλλά και με διαδικασίες που αποκλείουν τη συμμετοχή των κανονικών ανθρώπων όπως η διεξαγωγή των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής στις 11.00 και στις 12.00 το μεσημέρι (!), οδηγεί τους δημότες σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων τους. 

Απορίας άξιο είναι, εάν οι άλλες δυνάμεις (πλην του ΠΑΣΟΚ) που τον στήριξαν, συμφωνούν με την πολιτική του. 

Ο πίνακας με τις νέες αυξήσεις.

teli2.jpg

Για την “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου δεν μπορεί να γίνεται αποσπασματικά. Η συζήτηση για τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου πρέπει να γίνεται στα πλαίσια της κατάρτισης του νέου Προϋπολογισμού και σε καμία περίπτωση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δημοτών.

Η κατ΄ αρχήν θέση μας όπως εκφράστηκε και προεκλογικά είναι: ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2006-2010.

Διεκδικούμε τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% μετά τον υπολογισμό του μέσου όρου των δύο δημοτικών ενοτήτων. Ο μέσος όρος των δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά, όπως προκύπτει από τα σημερινά δεδομένα, είναι 1,155. Με τη μείωση του 20% τα τέλη διεκδικούμε να διαμορφωθούν τα δημοτικά τέλη στα 0,924 ευρώ.

Επίσης θα θέλαμε να μας εξηγήσει ο κ. Σαράντης γιατί οι  επιχειρήσεις άνω των 6.000 τ.μ. πληρώνουν δημοτικά τέλη μειωμένα κατά 40% και ποιες επιχειρήσεις είναι αυτές. Ενώ ούτε που περνά από τη σκέψη τη διοίκησης να ενεργοποιήσει το τέλος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Αλήθεια, κ. Σαράντη, πού σκοπεύετε να φτάσετε τα δημοτικά τέλη όταν μπει ο Δήμος σε επιτήρηση λόγω χρεών; 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/3 ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ.
ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Υ.Γ. Ένα πρώτο δείγμα γραφής της οικονομικώς διαχείρισης της προηγούμενης Διοίκησης του κ. Σαράντη αποκαλύπτεται με την απόφαση που πήραμε στην Οικονομική επιτροπή στις 1/3/2011. Προσέξτε: Ο δήμος διοργάνωσε το 2008 χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις που κόστισαν 42.387,80Є !!! Δεν είχε όμως χρήματα και η εταιρεία «Π. ΔΕΜΟΣ – Θ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ» περίμενε μέχρι σήμερα να πληρωθεί. Εκδόθηκε λοιπόν η με αριθ. 1015/2011 διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και φυσικά είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε  μαζί με τους νόμιμους τόκους (δεν ξέρουμε πόσοι είναι) πλέον 710 Є για δικαστική δαπάνη. Αυτά, προς γνώση και συμμόρφωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *