Να σταματήσουμε τον αποκλεισμό της ντροπής

Το πλοίο «Αρίων» με πλώρη για Γάζα

Το πλοιάριο «Αρίων» της διεθνούς ανθρωπιστικής ειρηνιστικής πρωτοβουλίας Free Gaza αναχωρεί την Κυριακή 11 Ιανουαρίου από τη Λάρνακα με προορισμό τη Γάζα.

Στον «Αρίωνα» επιβαίνουν 30 άτομα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, και ανάμεσα στους 11 Έλληνες και Ελληνίδες βρίσκονται η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.
Το πλοίο μεταφέρει στη Γάζα ιατρικό/φαρμακευτικό υλικό και η μεγάλη πλειονότητα των μελών της αποστολής είναι γιατροί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι κοινωνικών οργανώσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Free Gaza Movement
Το ταξίδι μας στη Γάζα εντάσσεται στη διεθνή κινητοποίηση για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό, αποτελεί έμπρακτη πρωτοβουλία προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης, εμφορείται από τις αρχές της φιλίας των λαών και της μη βίαιης επίλυσης των διαφορών.
Κάνουμε έκκληση στις κοινωνίες και τους πολίτες όλου του κόσμου να κινητοποιηθούν για την ειρήνη στη Γάζα, για την ελευθερία στην Παλαιστίνη. Απαιτούμε από τους διεθνείς οργανισμούς και τις κυβερνήσεις να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα πίεσης στο Ισραήλ ώστε να σταματήσει τώρα την καταστροφή και την πολιορκία της Γάζας.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της, να μεριμνήσει συγκεκριμένα για την απρόσκοπτη και ασφαλή μετάβαση του «Αρίωνα» στη Γάζα.
Δηλώνουμε ότι παρά τις πρακτικές του Ισραήλ –με αποκορύφωμα τον εμβολισμό στα διεθνή ύδατα από καταδρομικά του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού του πλοίου του Free Gaza «Dignity» προ δεκαπενθημέρου και τη σημερινή απαίτησή του Ισραήλ από την κυπριακή κυβέρνηση να απαγορεύσει τον απόπλου του «Αρίωνα»– η αποστολή αλληλεγγύης συνεχίζεται.

Καλούμε όλα τα ΜΜΕ να αναδείξουν τους στόχους, το σκοπό και το χαρακτήρα της αποστολής, ώστε η δημοσιοποίησή τους να αποτελέσει κίνητρο αλληλεγγύης από τους πολίτες του κόσμου, αλλά και παράμετρο ασφάλειας των επιβαινόντων στο πλοίο.

Free Gaza Movement

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *