Οι αγωνιστές της Επιτροπής Αγώνα είναι αθώοι

Στις 14 -10-09 γίνεται η δίκη εναντίον των 8 κατοίκων των Αγ. Αναργύρων και του Μενιδίου για τις κινητοποιήσεις του 2004-2005-2006 για την υπογειοποίηση των γραμμών ενάντια στα σχέδια ΟΣΕ- ΑΚΤΩΡΑ- ΑΒΑΞ που υποβαθμίζουν συνολικά τη Δυτ. Αθήνα με κοπή δέντρων, διχοτόμηση και τοιχία 9 μέτρων. Η δίκη γίνεται μετά από αναβολή της 27-5-08.

thespisma.jpg

Συγκεκριμένα η δίωξη ασκήθηκε με εισαγγελική εντολή, που επιδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, όπου κατηγορούνταν για συμμετοχή, στη μαζική συγκέντρωση της Κυριακής 27 Φλεβάρη 2005, που πραγματοποιήθηκε από τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων και των Αχαρνών, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αγώνα που αναπτύχθηκε, ενάντια στο στήσιμο του τείχους του αίσχους, γύρω από τις γραμμές του ΟΣΕ και με αίτημα την υπογειοποίηση του προαστιακού. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία της αστυνομίας στην κινητοποίηση αυτή και οι απειλές της να πάρει τα ονόματα των συμμετεχόντων.

diki1.jpg

Το ραντεβού για συμπαράσταση στους πολίτες είναι στις  10 π.μ. αύριο Τετάρτη 14-10-09 στο  κτήριο 7 Ευελπίδων.

Διαβάστε την Συμπαράσταση στους 8 κατοίκους των Αγίων Αναργύρων από το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών που θα κατατεθεί και αύριο στο δικαστήριο.

Ανακοίνωση της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στις 14.10.2009 ξανασύρονται στα δικαστήρια 8 συμπολίτες μας επειδή εναντιώθηκαν στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργολάβων για τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Το ανεπανόρθωτο οικολογικό έγκλημα που επιτελείται στην περιοχή μας έχει υπεύθυνους, συνεύθυνους και συνένοχους. Η δε κινητοποίηση των πολιτών για καλύτερη ποιότητα ζωής και αξιοπρεπή αντιμετώπιση είναι απαράβατο καθήκον που δεν περιχαρακώνεται και δεν αντιμετωπίζεται με «στημένες» και σαθρές κατηγορίες και διώξεις.

Ο αγώνας για τη διάσωση του ελάχιστου πρασίνου που έχει απομείνει, για την απόδοση στο δήμο των χώρων του ΟΣΕ και για την απομάκρυνση του 301 ΕΒ με σκοπό να δημιουργηθούν νέοι χώροι πρασίνου είναι σήμερα ακόμα πιο επιτακτικός, ακόμα πιο αναγκαίος.

Η δημοτική μας παράταξη Ανοιχτή Πορεία Δράσης – ΑΠΟΔΡΑΣΗ σεκφράζει την συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους συμπολίτες μας.

Κεντρικό μας σύνθημα είναι η αθώωση όλων των κατηγορουμένων και η συνέχιση του αγώνα για έναν προαστιακό σιδηρόδρομο λύση κι όχι πρόβλημα για τους πολίτες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΩΝ
στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης: 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΡΓΟΣΕ – ΑΚΤΩΡ – ΔΗΜΟΙ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες,
ένα καλό έργο, πρέπει να έχει και «χάπι εντ» – αυτός είναι ο κανόνας που ακολουθεί κατά πώς φαίνεται, και το έργο του προαστιακού:
 μετά το κόψιμο 2.500 δέντρων, την καταστροφή αυτού του πνεύμονα πρασίνου πλάι στις γραμμές, καθώς και του πευκώνα,
 μετά από τα τείχη των 8 μέτρων και την οριστική διχοτόμηση του Δήμου,
 μετά το κυκλοφοριακό χάος που έχει προκληθεί, όπου η διάβαση της Ευβοίας και της Κ. Παλαμά είναι άσκηση για γερά νεύρα κάθε πρωί,
 μετά τον καθημερινό ανυπόφορο θόρυβο από τα έργα και τη σκόνη που εισπνέουμε, μαζί με τα καλώδια των 25.000 βολτ που πρόσφατα τοποθετήθηκαν,
 ήρθε η ώρα των δικαστηρίων. Όχι για αυτούς που σχεδίασαν και υλοποίησαν το έργο του προαστιακού (οι δικές τους παρανομίες παραβλέπονται…). Αλλά για αυτούς που βγήκαν στους δρόμους να υπερασπιστούν το περιβάλλον. Για τους αγωνιστές της Επιτροπής Αγώνα για την πλήρη Υπογειοποίηση των γραμμών, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Ποιοι επιχειρούν να τιμωρήσουν τη δράση της Επιτροπής Αγώνα; Προφανώς όσοι μπήκαν στο στόχαστρο των αγώνων μας: Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από κοινού σχεδίασαν, εγκαινίασαν, υλοποίησαν το έργο και αρνήθηκαν τη λύση της πλήρους υπογειοποίησης), Δήμαρχοι (στήριξαν τον τρόπο εκτέλεσης του έργου), ΕΡΓΟΣΕ και ανάδοχες εταιρείες. Και με ένα κατασκευασμένο και αστήριχτο κατηγορητήριο, έρχονται να ζητήσουν και τα ρέστα!
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. Είμαστε εδώ, ο αγώνας μας συνεχίζεται. Η προκλητική αντιμετώπιση των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, το θάψιμο των προσδοκιών μας για μια καλύτερη ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, πρέπει να βρει απάντηση. Και η απάντηση βρίσκεται στο δυνάμωμα των αγώνων μας, την ενίσχυση της Επιτροπής Αγώνα! Καλούμε όλους τους αβόλευτους πολίτες, τους ανθρώπους που παλέψαμε μαζί, όλους όσους ονειρεύονται να ΖΟΥΝ, όχι να επιβιώνουν, να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ – ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για:
 Άμεση αποκατάσταση του πρασίνου γύρω από τις γραμμές.
 Μέτρα για την ηχορρύπανση, περιορισμός των υπερυψηλών τάσεων.
 Άμεση ανακούφιση από το κυκλοφοριακό χάος με παρεμβάσεις (πεζοδρομήσεις – μονοδρομήσεις).
 Να παραχωρηθεί ο χώρος του ΟΣΕ – να φύγει το Αμαξοστάσιο και το 301, να φυτευτούν και να γίνουν χώρος αναψυχής και αθλητισμού.
 Ούτε ένα μέτρο σε μπετό- Όχι άλλη οικοδόμηση. Αύξηση των ελεύθερων χώρων.
 Όχι στην εμπορευματοποίηση – υποβάθμιση του Πάρκου. Να επεκταθεί το Πάρκο με κάθε ελεύθερη αδόμητη έκταση (πχ Υπ. Γεωργίας) με την οποία συνορεύει.
 Όχι στην καταπάτηση της κεντρικής πλατείας των Αγίων Αναργύρων – οι δημοτικοί χώροι στους δημότες και όχι στους ιδιώτες!
 Να αθωωθούν οι αγωνιστές – όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων μας!
Για όλους τους παραπάνω λόγους,
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΩΝ
στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους 8 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *